Hirdetés

Már a Zoom alkalmazottai sem dolgozhatnak csak otthonról



|

A 80 km-nél közelebb élőknek a jövőben hetente legalább két napot az irodában kell tölteniük.

Hirdetés

Az elmúlt években a világ majd minden táján az emberek megismertek (vagy legalábbis minden korábbinál többször használtak és hallottak) egy új fogalmat, a home office-t. A pandémia évei alatt észszerűen azzal lehetett hatékonyan lecsökkenteni az emberi találkozások számát, hogy akinek a munkaköre megengedte, otthonról látta el munkahelyi feladatait. Ez természetesen leginkább az irodai, számítógép előtt végzett munkakörökben lehetséges.

Az otthoni munka hatékonysága megosztó kérdés, készültek felmérések pro és kontra is. Volt, aki egy régóta elengedhetetlenné vált szükségszerűséget lát a munkaforma bevezetésében, de volt már a kezdet kezdetén is olyan vállalat, amelyik szkeptikusan állt az otthonról történő munkavégzés hosszútávú működőképességéhez.

Hirdetés

A viták ellenére a szükség úgy hozta, hogy ezt mégis sok cégnél kellett meglépni. Mi sem volt természetesebb, mint hogy az otthoni munkát támogató egyik platform, a Zoom munkatársai hazamentek home office-ba a nagy lezárások alatt. Hasonlóan más munkahelyekhez, a munkatársak a közvetlen veszélyhelyzet elmúltával is élhettek az otthoni munkavégzés lehetőségével, ezzel akár pénzt spórolva munkaadójuknak, aki a kieső áramfogyasztás révén megtakarított összeget is nyereségként könyvelhette el.

Az idő múlásával egyes munkáltatók elkezdték részben visszaépíteni a jelenlétet, főként a munkamorál szinten tartásának indokával. A Disney-t és az Amazont követve a Zoom is előírja, hogy a jövőben dolgozói, amennyiben 80 km-nél közelebb élnek a cég székhelyéhez, legalább két munkanapot az irodában munkában dolgozzanak le.

Egyébként a Zoom háza táját némileg megtépázták az elmúlt néhány év történései. Amikor a legfontosabb lett volna, hogy a platform helytálljon, több versenytársához hasonlóan nem tudta tartani a szükséges növekedési tempót, így gyakran érte jogos kritika a felhasználók részéről. Ezek miatt a cég vezetése több nehéz döntést kényszerült meghozni a közelmúltban. Egy vezetőváltást és egy 15 %-os leépítést követnek most az otthoni munka arányának csökkentését célzó intézkedések.

Úgy tűnik, mindent megtesznek azért, hogy felzárkózzanak versenytásaikhoz, a Microsoft Teams-hez és a Google Meet-hez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.