Hirdetés

Már az alagutakban sem bolondul meg a Google Maps



|

A keresőóriás szép csendben hozzáadott egy hasznos funkciót a Térképhez, de nem örülhet neki mindenki.

Hirdetés

Valószínűleg minden autóvezető átélte már a forgatókönyvet, amikor egy alagútba behajtva megszűnik a GPS-jel, így az éppen használt navigációs program megszakítja a követést, majd a szabad ég alá kiérve jó esetben hamar vissza is áll a kapcsolat.

A jelenség ugyan csak minimálisan bosszantó, de a piac egyik vezető szereplője, a Google-hez tartozó Waze már 2020-ban bezetett egy megoldást, amivel kiküszöbölhető, ez pedig most szép csendben a milliók által használt Google Térkép appba is megérkezett, néhány jelentős kikötéssel.

A megoldás kulcsa, hogy a navigációs alkalmazás az alagútban elhelyezett Bluetooth-jeladók segítségével követi tovább az autó mozgását, így a felhasználó mit sem vesz észre abból, hogy időközben megszűnt a műholdas kapcsolat. A trükk ugyan jól működik, de nagy hátránya, hogy csak ott, ahol elhelyezésre kerültek a jeladókészülékek.

Hirdetés

A Waze mindenesetre már világszerte olyan nagyvárosokban telepítette a technológiát, mint New York, Párizs, Brüsszel vagy Sidney, mostantól pedig a Google Maps közönsége is élvezheti. A 9to5Google a német SmartDroid nyomán hívta fel rá a figyelmet, hogy az üzemeltető a Térkép-appon belül is elérhetővé tette az alagutakban való követést, amit külön kell engedélyezni az alkalmazás beállításaiban.

A rossz hír, hogy ez csak a Google Maps androidos kiadására érvényes, az iOS-es felhasználók egyelőre nem részesülnek belőle. A keresőóriás egyébként hónapok óta kísérletezhet a dologgal, egy fórumbejegyzés alapján ugyanis már novemberben is akadt olyan felhasználó, akinél aktiválásra került, de a 9toGoogle szerint a szélesebb közönség számára csak ebben a hónapban vált elérhetővé a funkció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.