Hirdetés

Már teszteli a Sony a PlayStation VR2 PC-támogatását



|

A cég bejelentette, igyekszik megoldani, hogy headsetjével PC-s játékok is játszhatóak legyenek.

Hirdetés

Pont ma egy éve, hogy a Sony piacra dobta második generációs virtuális valóság headsetjét, a PlayStation VR2-t, amihez érkeztek ugyan érdekes játékok, de messze nem olyan mennyiségben, hogy a tulajdonosok úgy érezzék, széles választékból, minőségi címekből válogathatnak. 

A közeljövőben a Metro Awakening lesz majd érdekes, továbbá júniusban jön az időmanipulálós FPS, a Wanderer: The Fragments of Fate, valamikor idén a zombis Zombie Army VR, meg a kaszabolós JRPG, a Soul Covenant. Ezek mindegyikéről szó esett a ma közzétett blogposztban, ám sokkal érdekesebb az egyik, a bevezetőben olvasható mondat.

Ezzel ugyanis nagyon szűkszavúan, de megerősítette a Sony, hogy dolgozik a PlayStation VR2 PC-kompatibilitásán, így az eszközt hamarosan már nem csak a PlayStation 5-tulajok használhatják majd.

Hirdetés

"Örömmel osztjuk meg, hogy jelenleg teszteljük PC-s játékok PlayStation VR2-vel való használatát, így a játékosok még változatosabb kínálatból válogathatnak a PS5-re elérhető címek mellett. Reméljük, 2024-ben sikerül ezt a támogatást beépítenünk, további fejleményekkel később jelentkezünk."

Ez két dolgot jelent. Az egyik, hogy a kezdetben sem nagy támogatás a továbbiakban még kisebb lesz, és a Sony még annyi saját gyártású PSVR2-játékot sem fog kiadni, mint eddig. A másik, örömtelibb hozadék, hogy olyan címek lehetnek elérhetők a PSVR2-vel, , mint a Medal of Honor: Above and Beyond, a Half-Life: Alyx, vagy az Assassin's Creed Nexus.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.