Hirdetés

Még a saját fejlesztői is kezdetlegesnek tartják a Vision Pro headsetet?



|

Egy friss jelentés szerint még hosszú évekbe telik, mire a méregdrága AR/VR sisak eléri a kívánt minőséget.

Hirdetés

Február másodikán az Apple hosszú idő után egy teljesen új termékkategóriával jelentkezett a Vision Pro headset képében, aki azonban részese akar lenni a történelemnek, annak 3500 dollárt kell leszurkolnia a virtuális és kiterjesztett valóság funkciókkal is bíró eszközért, ami barátok között is több mint 1,2 millió forint.

Az almás céget vezető Tim Cook nemrég egy interjúban bizonygatta, hogy a Vision Pro egy olyan úttörő "térbeli számítógép", amely a sokoldalúsága miatt simán megéri ezt az árat, és ha hihetünk a korábbi jelentéseknek, a headsetet elkapkodó előrendelők is így gondolhatták. Egy friss jelentés azonban most azt állítja, hogy valójában még az Apple sem igazán elégedett az új üdvöskével.

Hirdetés

Az évek során egy seregnyi cupertinói titkot kiszivárogtató Mark Gurman ugyanis a legújabb hírlevelében azt írja, hogy egy belsős forrása szerint még a Vision Próért felelős csapat is úgy látja, hogy négy teljes generációba fog telni, mire az AR/VR headset eléri az "ideális formáját". Ez pedig még akkor is 2028-at jelent, ha az Apple minden évben piacra dob egy új variánst, amire azért jelen pillanatban nem látunk nagy esélyt.

A Bloomberg elemzője szerint a fejlődés kapcsán olyan dolgokra kell gondolni, mint a kisebb méret  és súly, a kényelmesebb viselet, a kompaktabb és erősebb akkumulátor és a szoftver csiszolása. Gurman az utóbbiról nincs valami jó véleménnyel: béta verzióként jellemzi a visionOS-t, ami még nagyjából másfél évre van attól, hogy alkalmas legyen a mindennapi használatra. Az elemző továbbá úgy véli, hogy a jelenlegi formájában a Vision Pro lényegében egy prototípus, amelynek a teszteléséért fizetnünk kell.

Gurman abban sem hisz, hogy a Vision Pro kannibalizálni tudná az iPhone vagy a Mac eladásait. Szerinte ehelyett inkább az iPad érezheti magát veszélyben, ha az emberek elkezdik alap feladatokra használni az újdonságot, ettől azonban még messze vagyunk, és az árat is csökkenteni kellene hozzá, hogy elérhetőbbé váljon a termék.

A következő lépés azonban a forgalmazás kiterjesztése lesz, amire egy korábbi pletyka alapján akár már az idén sor kerülhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.