Hirdetés

Még az idén hallókészüléket csinálhat az AirPods Próból az Apple



|

A hallássérülteknek szóló üzemmód lehet az almás Bluetooth füles idei nagy dobása.

Hirdetés

Az Apple utoljára másfél éve, 2022 szeptemberében hajtott végre komolyabb frissítést a népszerű AirPods termékcsaládban, amikor is a cupertinóiak piacra dobták a prémium vásárlói igényekre tervezett AirPods Pro második generációját.

Az azóta eltelt időre való tekintettel sokan számítanak arra, hogy az idei őszi szezon egy újabb generációváltást hoz, ám egy friss jelentés most hűti a kedélyeket, egyúttal remek hírrel szolgálva a hallásproblémákkal küzdőknek.

A beszámoló forrása a Bloomberg gyakran jól értesültnek bizonyuló elemzője, Mark Gurman, aki a legújabb hírlevelében azt írja, hogy az Apple idén nem tartogat hardveres változásokat az AirPods Pro számára, cserébe viszont a várhatóan szeptemberben debütáló iOS 18-ban elérhetővé tesz egy új, hallókészülék üzemmódot (Hearing Aid Mode) a készüléken.

Hirdetés

A funkció részleteiről sajnos semmit nem tartalmaz a jelentés, de Gurman már tavaly nyáron is írt arról, hogy az AirPods idővel hallókészülékként is működhet, illetve képes lehet a hallásunk állapotának felmérésére. Az utóbbit viszont az újságíró még az iOS 17 kapcsán várta, ami rámutat, hogy ő sem tévedhetetlen.

Annyi mindazonáltal bizonyos, hogy az almás fülesek nem állnak távol a műfajtól, hiszen már 2018 óta elérhető bennük az Élő hallgatás funkció, amivel az eszközök az iPhone vagy iPad hangszóróin keresztül érzékelt hangot küldik a fülbe, a Beszélgetés kiemelése üzemmódban kimondottan a beszédre koncentrálva.

Az Egyesült Államok illetékes szerve, az FDA ráadásul 2022-ben lehetővé tette bizonyos hallássegítő berendezések orvosi vizsgálat nélküli értékesítését, így már törvényi akadálya sincs annak, hogy az Apple a jövőben így pozicionálja az AirPods Prót. Ami pedig az iOS 18-at illeti, Gurman ezt korábban minden idők egyik legambiciózusabb frissítésének írta le, ami más területeken is jelentős változásokat hozhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.