Hirdetés

Megérkezett a Firefox Reality



|

A Mozilla újdonsága egy olyan böngésző, ami VR- és AR-headsetekhez használható.

Hirdetés

A VR-headsetekről manapság a játékok, 360 fokos videók és hasonló élmények jutnak eszünkbe, a jövőben azonban elképzelhető, hogy általános célokra is használunk majd ilyesmit, vagy mondjuk AR-headsetet. A windowsos appok például már most kezelhetőek a kevert valóságot támogató headseteken. 

Hirdetés

A Mozilla igyekezett előre tervezni, ezért bemutatta az új böngészőjét, amelyet virtuális és kevert valóságokhoz tervezett. Ez a Firefox Reality. 

Az új böngésző többek között a közelgő Oculus Go és HTC Vive Focus eszközökön is működik. Miközben a Firefox már támogatja a WebVR és a WebAR technológiákat, a Firefox Reality olyan kezelőfelületet is ad, amin headsetben és kontrollerrel is könnyű navigálni. 

A Firefox Reality az első nyílt forráskódú, keresztplatformos böngésző, amelyet a virtuális valósághoz terveztek. A fejlesztés most is tart, de a forráskód már elérhető a Githubon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.