Hirdetés

Megfizethetőbb AirPods fülest dobhat piacra az Apple



|

Az olcsóbb árkategóriákban szállhat ringbe az AirPods Lite.

Hirdetés

A habár ez az egyik legapróbb Apple-termék, a 2016-ban bemutatott AirPods igazi bombasikernek bizonyult, rengeteg gyártó örülne, ha annyira vinnék a portékáit, mint amennyit a cupertinóiak csak ebből eladnak. Nem is csoda, hogy 6 évvel később már 4 különböző Bluetooth-fülest (AirPods 2, AirPods 3, AirPods Pro 2, AirPods Max) találunk az almás cég kínálatában, a későbbiek során pedig még tovább bővülhet a paletta.

Az ismert szivárogtatónak számító, gyakran pontosan "jósoló" Jeff Pu ugyanis a legfrissebb jelentésében arról ír, hogy az Apple egy "AirPods Lite" modellen dolgozik, amivel az olcsóbb termékkategóriákban versenyezne a vállalat. A beszámolót a 9to5Mac dolgozta fel, amely azt írja, hogy Pu szerint Tim Cookék az idei évre az AirPods-eladások csökkenésével számolnak, ezért is lehet szükség az új variánsra.

Hirdetés

A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a tavaly értékesített 73 millió AirPods után az előttünk álló 12 hónapban már "csak" 63 millió példány fogyna, amit Pu részben a 2021-ben bemutatott AirPods 3 gyenge fogadtatására, részben pedig arra vezet vissza, hogy az idei évben nem érkezik új változat a fülesekből.

Magyarán ha az AirPods Lite tényleg készülőben van, leghamarabb 2024-ben kerülhet a boltokba, a 9to5Mac viszont azt sem zárja ki, hogy az Apple egyszerűen csak csökkenti a még mindig kapható második generációs AirPods árát. Ez az Egyesült Államokban jelenleg 129 dollárba kerül, Magyarországon pedig 70 ezer forintot kér érte a gyártó.

Egy új, jóárasított modell persze mindenképp izgalmasabb forgatókönyv lenne, és nem is állna távol az Apple-től, hiszen az utóbbi években az iPhone-ból és az Apple Watchból is készültek ilyen változatok az iPhone SE és az Apple Watch SE képében. Ezekben az a közös, hogy mindegyik egy már ismert, régebbi dizájnra épül, így mi az AirPods Lite/SE vonalon is ezt várjuk, már amennyiben tényleg megvalósul.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.