Hirdetés

Megint egy furcsa funkciót kap az X, de még azt sem tudjuk, kik használhatják majd



|

A korábbi Twitter új eszköze egyelőre még nyilvánosnak tűnik, de sok a kérdés ennek kapcsán.

Hirdetés

Bár amióta Elon Musk kezébe került a Twitter, azon kívül hogy X lett a neve, több, leginkább a platform monteziációjának irányába tett lépést is intézett a milliárdos. Elég csak az érkezése után 1 hónappal bevezetett Twitter Blue-ra gondolni, de erről árulkodik még az is, hogy már most van, ahol a fizetéshez kötött regisztrációval kísérleteznek, illetve a minap maga Musk jelentette be, hogy hamarosan két új prémium előfizetéssel bővül majd a platform.

Az átfogó monetizáció mellett egy "mindenes" felület irányába való elmozdulást is megfigyelhetünk Musk törekvéseiben, nem véletlenül kísérleteznek az X-nél például a beépített streaming és live-shopping funkciókkal sem. A mostani hírek is erről árulkodnak, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy elindultak azon már korábban bejelentett funkciók, melyek értelmében mostantól hang- és videóhívásokat intézhetünk majd a platformon.

Hirdetés

A funkciók egyelőre még csak egy korai, kísérleti fázisban vannak, így azok a nagy publikum számára még nem elérhetők. Azonban többen is beszámoltak arról, hogy az alkalmazás megnyitásakor értesítést kaptak, melyek a hívások lehetőségére hívták fel a figyelmet. Bár az X még hivatalosan nem erősítette meg a funkció bevezetését, nem sokkal a megjelenése előtt egy poszt formájában közöltek elég erősen erre utaló jeleket.

Egyelőre az sem világos, hogy pontosan hol és mennyien kapták meg a funkciót, illetve az is kérdés, hogy vajon ez a prémium előfizetés egyik extrája lesz, vagy mindenki számára elérhető lesz majd. Bár a múlt hónapban egy nyílt forráskód szakértő azt találta, hogy ezek egyértelműen a prémium előfizetésekhez vannak kapcsolva, az X hivatalos megerősítésére ezzel kapcsolatban még várnunk kell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.