Hirdetés

Megint találtak egy kellemetlen hibát a Windows 10 frissítésében



|

Most sem úsztuk meg update-bug nélkül. Ezúttal a OneDrive működésében okoz problémákat a Windows 10 nagy, májusi frissítőcsomagja.

Hirdetés

Hiába próbálkozott a Microsoft, a Windows 10 nagy, májusi frissítése sem törte meg a szerencsétlenség-sorozatot: a Windows frissítései továbbra is újabb és újabb problémákat hoznak magukkal. A 2004-es verzióról most például kiderült, hogy a beágyazott OneDrive működését akadályozza. A visszajelzések alapján a telepítést követően előfordul, hogy a felhasználók nem tudnak hozzáférni olyan fájlokhoz, amelyeket a OneDrive segítségével szinkronizáltak. 

Hirdetés

A felhőben ilyenkor továbbra is elérhetőek a fájlok, de a OneDrive azt mutatja, hogy egyszerre több ezer állományt akar szinkronizálni. A helyileg elérhető fájlokra pedig hiába mutatja a gép, hogy elérhetőek, egyik sem hozzáférhető. Akad azonban olyan is, akinél a OneDrive hibaüzenetet dob, miszerint nem tud kapcsolódni az operációs rendszerhez. 

A Windows Latest szerint megoldást jelenthet a javításig, ha lenyomod a [Win + R] gombokat, majd a [%localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset] beillesztése után Entert nyomsz. Ezután a OneDrive Start menüből történő megnyitása kell csak, és elvileg magához térhet a szolgáltatás. Persze azért reméljük, hogy egy későbbi gyors patch magától is megoldja ezt a hibát... csak nehogy közben okozzon egy másikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.