Hirdetés

Mégis kilóra vehetik meg a Qualcommot



|

A Broadcom hajlandó 121 milliárd dollárt is adni a Qualcommért - ez az utolsó ajánlat.

Hirdetés

A Reuters jelentése szerint a Broadcom hamarosan ismét ajánlatot tesz a Qualcommért. A jelenlegi 103 milliárd dolláros ajánlata helyett ezúttal egy 120 milliárdosat készül tenni az óriás. 

Hirdetés

A tavaly novemberi, 103 milliárdos összeget visszautasította a Qualcomm. Az részvényenként 70 dollárt jelentett volna, míg a mostani ajánlatban 80-82-t adna a Broadcom (azt nem tudni, hogy ebből mennyi a készpénz és a Broadcom-részvény). 

A Qualcomm nevét általában a Snapdragon mobilos chipekkel kapcsolatban halljuk, illetve mostanában nagy port kavart a cég szakítása az Apple-lel. A hírek szerint a jövőbeli modemeket már nem a Qualcomm szállítja az iPhone-okba. 

A Qualcomm vezetése szerint a Broadcom aprópénzért, áron alul akarta felvásárolni a vállalatot. Az elemzők szerint azonban a 120 milliárdos összegre már a vezetőség is rábólintana. 

Frissítés: az új ajánlat él, 121 milliárd dollárt (részvényenként 60 dollár készpénzt, 22 dollárnyi Broadcom-részvényt) adna a Broadcom a Qualcommért. Ez az utolsó ajánlat - a Qualcomm igazgatótanácsa jelen pillanatban is mérlegel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.