Hirdetés

Megkerülik a weboldalak a Google Chrome inkognitómódját



|

A Google védelmi intézkedései ellenére a weboldalak még mindig képesek megkerülni az inkognitómódot.

Hirdetés

A Google még júliusban árulta el, hogy a Chrome 76-ból kikerülnek azok a kiskapuk, amelyek segítségével a kiadók rá tudtak jönni, hogy a felhasználók inkognitómódban böngészik-e az oldalaikat. A Google meg is lépte a szükséges védelmi intézkedéseket, azonban a jelentések szerint a kiadók még mindig ki tudják játszani a privát böngészési módot. 

Hirdetés

A Bleepig Computer szerint így tesz a The New York Times is, egyértelmű okokból. Az inkognitómód ugyanis blokkolja a sütiket, ami miatt a weboldalak működtetői kevesebb információt tudnak begyűjteni a látogatókról. 

Ezeket az úgynevezett soft paywall pénzkereseti módszerhez használnák: vagyis meghatározott idő alatt csak bizonyos számú cikk olvasását engedélyezik, azután fizetni kell. Míg a hard paywall módszernél eleve csak előfizetéssel lehet hozzáférni a tartalmakhoz, addig ennél a stratégiánál azt remélik, hogy a mintacikkek meggyőzik az embereket, hogy fizessenek a többi tartalomért. 

Az elolvasott cikkek számát sütiket keresztül követik, vagyis az inkognitómóddal a felhasználó kijátszhatja a korlátozást. Válaszul a kiadók kijátsszák az inkognitómódot, és ha ezt érzékelik, blokkolják az elérést addig, amíg a felhasználó nem jelentkezik be a fiókjába. A Google biztonsági intézkedései korábban beváltak, de most minderre másik kiskaput is találtak a kiadók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.