Hirdetés

Már tudjuk, mit tartogat a randiappok jövője



|

Végre egy terület, ahol nem a mesterséges intelligenciáról szól minden!

Hirdetés

Ha a társkereső applikációkról van szó, a legtöbben bizonyára a Tindert említik első helyen, és valószínűleg kevesebben lesznek, akiknek a Bumble, az OkCupid, a Hinge, a Grindr vagy a Happn jut eszébe.

Ezzel pedig még távolról sincs vége a sornak, hiszen beszélhetünk az eharmony-ről, a Badoo-ról, vagy épp a randizást pszichológiai alapokra helyező Hily-ről, vagy az LMBTQ+-közösség tagjait összekötő Taimi-ról. Utóbbi két cég alapítója, Alex Pasykov nemrég a The Next Web számára írt cikkében foglalta össze, hogy szerinte mit tartogat a jövő az online társkeresők számára.

Hirdetés

A cégalapító szerint a hasonló szolgáltatások működésében az idei évben hatalmasat robbanó mesterséges intelligenciának (MI) juthat ugyan szerep, de csak mérsékelten. Pasykov szerint ugyanis a jövőben a randiappok felületén is megjelenhetnek különféle MI-funkciók, amelyek például segítenek a felhasználóknak megtörni a jeget és szóba elegyedni a kiszemeltjükkel - ilyen szolgáltatást egyébként már a Tinder kínál, igaz, meglehetősen drágán -  esetleg az ajánló algoritmusokat teheti pontosabbá a MI érkezése, illetve a hasonló szolgáltatásokat kínáló cégek az ügyfélszolgálati feladatokat adhatják majd át a virtuális kollégáknak.

Ami viszont magukat a randiappokat illeti, a szakember rámutatott, hogy a Tinder 2012-es megjelenése mérföldkő volt ezen a területen, az applikáció pedig a lehető legszélesebb merítést próbálta lefedni a társkereső-piacon. Mostanra azonban egyre több olyan niche társkereső jelenik meg, amelyek egészen specifikus igényeket szolgálnak ki: ilyen például a poliamor-társkereső azoknak, akik egyszerre több partnerrel is szeretnének kapcsolatot kialakítani, vagy a kifejezetten keresztényeket összekötő randiappok.

A hasonlókkal kapcsolatban Pasykov arra figyelmeztet, hogy nem szabad túl szűkre venni a fókuszt, mert akkor már nehéz lesz fenntartható vállalkozást építeni. Ez egyébként is fontos szempont a jövőbeni fejlesztéseknél, ugyanis a cégalapító szerint ma már sokkal nehezebb előteremteni a fejlesztéshez, az üzlet beindításához szükséges kockázati tőkebefektetést, mint pár évvel ezelőtt. Úgy látja, azok a vállalkozások lehetnek sikeresek, amelyek képesek lerövidíteni az időt az első pozitív benyomás és a tényleges találkozás között. Ebben pedig a már említett niche-társkeresők lehetnek kifejezetten sikeresek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nagyobbak ne leshetnének el pár trükköt a hasonló szolgáltatóktól. Pasykov szerint, ha sikerül egy Tinder-kaliberű szolgáltatásnak megoldania, hogy hatékonyan kiszolgálja a szűkebb érdeklődési körű felhasználóit, akkor jelentősen bővítheti a táborát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.