Hirdetés

Nagyképernyős tévét rejt a TCL okosszemüvege



|

Az új fejlesztés XR-technológiával varázsol óriáskijelzőt a szemünk elé.

Hirdetés

A különféle kijelzőket - például feltekerhető monitort, vagy épp fura, mobil-phablet-táblagép hibridet is - fejlesztő TCL bejelentette új, bővített valósággal (extended reality - XR) felszerelt okosszemüvegét, amely vezeték nélkül teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy egy virtuális, 130 hüvelykes képernyőt szimuláljanak. A cég egyébként korábban fejlesztett már szemüvegbe épített kijelzőt is, ami mérsékelt sikert aratott.

A most bemutatott TCLNXTWEAR S új okosszemüveg dupla Micro-OLED kijelzője viszont ennél jóval többet tud: 1080p felbontású képernyőt vetít a felhasználók elé, amelyen akár PlayStation, Xbox, Nintendo Switch játékokat, de PC-s programokat is használhatnak, illetve kivetíthetik rá a táblagépük vagy a telefonjuk képernyőjének tartalmát is.

Hirdetés

A virtuális képernyő akár 3D-tartalmak megjelenítésére is alkalmas 3840 x 1080 felbontásban, 100 000 :1 kontrasztaránnyal, illetve az sRGB színtartomány 108 százalékának felhasználásával. A szemüveg látószöge 45 fok, így valósághű és immerzív élményt nyújt. Az eszköz tápellátásáról beépített, USB-C kábellel tölthető akkumulátor gondoskodik, amely hosszú üzemidőt biztosít. A TCLNXTWEAR S kompatibilis a legtöbb okostelefonnal és más vezeték nélküli eszközzel. Az okosszemüveg vezérlését érintőfelületen keresztül vagy hangutasításokkal is meg lehet oldani, ami még kényelmesebbé teszi a használatukat.

A szemüveg beépített térbeli hangtechnológiát is tartalmaz, emellett érzékeli a kézmozdulatokat is, ami gesztusvezérlést is lehetővé tesz, illetve saját AR-alkalmazások futtatására is alkalmas. Tömege mindössze 85 gramm, ezért akár huzamosabb idő után sem válik fárasztóvá a használata. A TCL 450 dollárért, azaz bő 155 ezer forintért dobja piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.