Nagyon kellemetlen hírrel szolgált a Google



|

A Google Fotók bizonyos videofájlok esetében többé nem kínál korlátlan és ingyenes tárolási lehetőséget.

Nemrég csendben frissült a Google Fotók, amelynek innentől kezdve nem él az egyik kedvelt funkciója. Ettől a hónaptól kezdve a felhasználók nem tárolhatnak annyi videót, amennyit csak akarnak. 

Hirdetés

Bár sokan nem tudják, a Google néhány éve azt ígérte, hogy a Google Fotók felhasználóinak lehetővé teszi, hogy annyi fotót és videót tároljanak ingyen, amennyit csak akarnak. Egészen addig, ameddig elfogadják, hogy a szolgáltatás tömöríti a tartalmaikat. Mivel a Google tömörítése a létező legjobb, ezért ez gyakorlatilag egyáltalán nem jelent hátrányt (kivéve a 4K-s videókat és talán a DSLR géppel lőtt hatalmas képfájlokat). 

A Google most visszatáncolt az egyik ígéretétől, és csendben kiírta az egyik támogatói oldalára, hogy a december 6. után feltöltött, nem kompatibilis videók már tárhelyet foglalnak. Vagyis bizonyos fájltípusok innentől kezdve csak pénzért tárolhatóak, ha betelt az ingyenes, alapból korlátos tárhely. 

A módosítás miatt az MPG, TOD, WMV, ASF, AVI, DIVX, MOV, M4V, 3GP, 3GP2, M2T, M2TS, MTS és MKV formátumú fájlok tárolása is fizetős lesz elméletben (ha lejárt a Google-fiók ingyenes kerete). 

A jó hír az, hogy a leírás szerint a Google Fotók továbbra is ingyenes és korlátlan formában tárolja majd az olyan videókat, amelyek támogatják a szolgáltatást. Vagyis legalább 1 másodperc hosszúak, MP4, MOD vagy MMV fájltípusúak, továbbá lejátszhatóak, ha le vannak töltve az eszközre. 

A nem támogatott videók listáját itt ellenőrizhetik a felhasználók a saját fiókjukban. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.