Hirdetés

Nagyon pontos GPS-chip jön a jövő évi okostelefonokba



|

Az energiatakarékos és duálfrekvenciás chip a zsúfolt városokban is pontos helymeghatározást garantál.

Hirdetés

A Broadcom előállt egy új duálfrekvenciás GPS-chippel, amely az eddiginél jóval nagyobb pontosságot ígér. Eddig ugyanis nagyjából 5 méteres pontossággal lőtték be a lapkák a helyzetünket, most ez az érték 30 centiméterre javul. 

Hirdetés

A BCM47755 nevű, nagy áttörést jelentő chip néhány napja mutatkozott be egy rendezvényen Portlandben. A spekulációk szerint a jövő évi zászlóshajókban debütál majd elsőként, ami azt jelenti, hogy a Samsung Galaxy S9, a Galaxy S9+ és az LG G7 hozhatja el először a Broadcom újdonságát. 

Az új chip az L1 és az L5 GPS-jelek kombinációját használja, ezzel teszi minden eddigi fogyasztói és kereskedelmi megoldásnál pontosabbá a városi helymeghatározást. Ez a megoldás a felhasználó helyzetét már abból meghatározza, hogy mennyi időbe telik a GPS-műhold jelének elérnie a vevőegységet. Az L1-L5-jeleknek hála még a nagyon sűrűn beépített nagyvárosokban is zavartalan lesz a helymeghatározás. 

Nem elég, hogy a Broadcom újdonsága nagyon pontos, kétszer olyan energiatakarékos is, mint a jelenleg használt legjobb chipek. Ez további pozitívum lehet a 2018-as csúcstelefonoknál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.