Hirdetés

Nagyon ügyes trükkel bővült a Google Chrome böngésző



|

Egy igazán hasznos böngészős funkciót hozott a közönségnek a keresőóriás.

Hirdetés

A Google továbbra is igyekszik elkényeztetni a piacot közel 65%-os jelenléttel domináló Chrome böngésző óriási közönségét, így az elmúlt hetekben olyan fejleményekről számolhattunk be a szoftver kapcsán, mint a jelszavak akár 6 személlyel történő megosztása és a biztonsági frissítések gyakoriságának megduplázása.

Most pedig az iskolakezdéshez igazítva a fejlesztők néhány hasznos funkciót ajánlanak a tanulók figyelmébe, amelyek között egy ügyes új trükk is szerepel. A Google a hivatalos blogján osztotta meg a bejegyzést, amelyből kiderül, hogy a Chrome aktuális verziójában már mindössze pár kattintással is készíthetünk képernyőfotót egy online videóból.

Hirdetés

Ahogy az alábbi illusztráció is mutatja, ehhez a lejátszás megállítást követően csak egy jobb gombos klikket kell nyomnunk a videó tetszőleges pontjára, majd a felugró menüből kiválasztani a "Copy Video Frame" opciót.

Az újdonság augusztus 31-től kezdődően élesedik, ám e sorok írásakor nálunk még nem aktiválta a Google, így nem tudni, hogy a magyar nyelvet használóknál milyen név alatt jelenik meg a lehetőség. Akárhogy is legyen, a megoldás jóval kényelmesebb, mint például a Képmetszővel kijelölni a videót, vagy egy képernyőfotót készíteni, és utólag megvágni azt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.