Hirdetés

Napokon belül a Twitchből is TikTok lesz



|

A népszerű live streaming platform is letérdel a közösségi média Kínából diktált trendjei előtt.

Hirdetés

A 2016-ban útnak indított TikToknak mindössze néhány évre volt szüksége ahhoz, hogy elérje az egymilliárdos felhasználói bázist, ami a konkurenseket is arra sarkallta, hogy megpróbálják lemásolni a rövid videós tartalmakra és az erősen a felhasználó érdeklődésére szabott, algoritmus-alapú ajánlásokra épülő sikerreceptet.

Így lepték el a hasonló tartalmak a Facebook, az Instagram és a YouTube felületét, most pedig a népszerű live streaming platform, a 2014 óta az Amazonhoz tartozó Twitch is a kínai szolgáltatás nyomdokaiba lép.

Hirdetés

A Twitch ugyanis a Patch Notes 26. adásában tudatta, hogy közel egy év tesztelés után még ebben a hónapban minden felhasználónak elérhetővé teszi az új, Discovery Feed néven futó felületét. Ez egy új fül lesz a mobil alkalmazásban, ahol algoritmus közreműködésével ajánlott tartalmakat pörgethetünk, épp úgy, mint a TikTok esetében.

A műsorban elhangzottak alapján bizonyos felhasználóknál egyenesen ez a felület lesz az új főoldal, ahol alapvetően élő közvetítések között válogathatunk, és ha valamelyik tetszik, egy érintéssel át is léphetünk az adott live streambe. A Twitch szerint bármely stream felkerülhet a Discovery Feedre, a gépileg kiemelt tartalmak mellett pedig az általunk követett alkotók műsorai is felbukkannak majd a végtelen kontentfolyamban.

Emellett egy másik funkció is érkezik, ami még jobban hajaz a TikTokra: az ún. clips streamben rövid videókat pörgethetünk, amelyek korábbi közvetítésekből kerülnek kivágásra. Amennyiben ezek készítője éppen élőzik, az új felületről átugorva ugyancsak becsatlakozhatunk az aktuálisan szórt műsorba. Fontos, hogy a Discovery Feeden sorakozó élő streamek és a klipek között is lesznek hirdetések, de legalább szabadon tovább görgethetjük őket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.