Hirdetés

Napokon belül megszűnik a koronavirus.gov.hu



|

A járványhelyzet alakulása miatt más csatornára terelik a hivatalos COVID-tájékoztatást.

Hirdetés

A kínai Vuhanból indult SARS-CoV-2 vírus Európában és a világ nagy részén 2020 elején robbant be igazán, hazánkban pedig nem sokkal ezt követően, 2020 március 4-én vált elérhetővé a koronavirus.gov.hu webcímen található tájékoztató oldal, ahol rendszeresen közölték a pandémiával kapcsolatos aktuális információkat.

A jelek szerint viszont a harmadik születésnapját már nem fogja megérni a portál, a kormány ugyanis nemrég közölte, hogy napokon belül megszüntetik a felületet.

Hirdetés

A weboldal egész pontosan január elsején búcsúzik, amit a pandémia enyhülésével indokolnak az illetékesek:

"A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnik."

- olvashatjuk az ezzel kapcsolatos rövid közleményben, mely szerint a koronavirus.gov.hu leállását követően az állami hírügynökségen, az MTI-n keresztül zajlik majd a lakosság tájékoztatása. Cikkünk írásáig a kormány nem tisztázta a weboldal facebookos társfiókjának további sorsát, de a kérdéses lapon megosztott legfrissebb poszt nem említi, hogy ez is leállna.

A koronavirus.gov.hu aktuális közleménye alapján egyébként 6 420 813 oltott van az országban, az elmúlt héten pedig 4397 új fertőzött mellett 56 halálesetet (többségükben idős, krónikus beteggel) regisztráltak. A kormány szerint a járvány jelenleg mérsékelt lefolyást mutat, ami az átoltottság magas arányának tudható be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.