Hirdetés

Odacsapott a hatóság, máris leszerelték az X vakító logóját



|

Elon Musk mindössze néhány nap után kénytelen volt eltávolítani a hatalmas X-et az egykori Twitter-székház tetejéről.

Hirdetés

A Twitter tavaly ősszel került Elon Musk tulajdonába, azóta pedig többször is láthattunk példát arra, hogy a platform új ura mindenféle előkészítés vagy tervezés nélkül, ötletszerűen igyekezett keresztülvinni egy-egy komoly változást, csakhogy aztán gyorsan visszakozzon, amikor szembesült a sietség következményeivel.

Eredetileg így indult a kapkodva bevezetett fizetős hitelesítő plecsnik pályafutása is, a napokban pedig a sötét mód halva született kötelezővé tételével és a platform új logójának kálváriájával bővült a hasonló esetek sora.

Hirdetés

Mint ismert, a Twitter már nem sokáig lesz Twitter, Musk ugyanis X-re nevezi át a mikroblogot, melynek jegyében nemcsak annak kezelőfelületéről tűnik el a 2006 óta alkalmazott kék madaras dizájn, de pénteken a szolgáltatás székházára is kihelyeztek egy óriási, világító X-et. Csakhogy erre Musknak egyáltalán nem volt engedélye, így a Digital Trends beszámolója alapján már el is kellett tüntetni.

"Ma reggel az építési felügyelet munkatársai figyelemmel kísérték az építmény lebontását. Az ingatlantulajdonosnak illetéket kell fizetnie a kivilágított szerkezet engedély nélküli felállítása miatt. A díjak az építmény felállításához és eltávolításához szükséges építési engedélyek, valamint az Építésfelügyeleti és Tervezési Osztály által lefolytatott vizsgálat költségeinek fedezésére szolgálnak."

 - mondta Patrick Hannan, a San Franciscó-i Építésfelügyeleti Hivatal szóvivője a hatóság által kiadott nyilatkozatban. A Twitter-székházra odabiggyesztett X-szel ráadásul nemcsak a hivatalos szervnek volt gondja, hanem a szomszédságnak is: a szerkezet olyan zavaró fényerővel üzemelt, hogy legalább két tucat bejelentés érkezett miatta a városhoz.

A csavar a történetben, hogy a jelek szerint épp az épület tulajdonosa volt az, aki felhívta a hatóságok figyelmét az engedély nélküli átépítésre. Ezt maga Musk közölte egy bejegyzésben, azt írva, hogy a székházat bérbeadó férfi bejelentést tett a rendőrségen az új logó miatt. A tulaj és a mágnás között hónapok óta feszült a viszony, melynek hátterében a Twitter/X által állítólagosan felhalmozott bérletidíj-tartozás áll.

Musk a cikkünk írásáig nem nyilatkozott, hogy nekifut-e a világító X ismételt kihelyezéséhez szükséges engedélyek begyűjtésének, avagy valamilyen más formában próbálja majd világgá kürtölni a rebrandinget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.