Hirdetés

Óriási ingyen tárhelyet ad a Samsung, amikor a legnagyobb szükségünk van rá



|

Sok felhasználó veheti majd hasznát a Samsung ingyenes tárhelyszolgáltatásának.

Hirdetés

Ahogy az lenni szokott, a Samsung idén is előrukkol az aktuális Android-főverzióhoz szabott mobil operációs rendszerével, amely ezúttal One UI 6.0 néven fut, s ami a héten kezdte meg a bétatesztje kilencedik körét, így remélhetőleg stabil állapotban jut majd el a nyilvánossághoz.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a frissítés olyan változtatásokat tartogat, mint az átszabott gyorspanel, a szabadon elhelyezhető záróképernyős óra, az új rendszerbetűtípus vagy a kétkezes drag-and-drop, nemrég viszont egy másik extrára is fény derült.

Hirdetés

Az Android Authority beszámolója alapján ugyanis a One UI 6.0-kompatibilis Galaxy-készülékeken lehetőségünk lesz 100 GB-nyi ingyenes tárhelyhez jutni, amikor biztonsági mentést akarunk készíteni a régiről. A Temporary Cloud Backup néven futó szolgáltatással tehát megúszhatjuk, hogy csupán ezért kelljen nagyobb felhős kapacitást vásárolnunk, ha például új készülékre költözünk, vagy szervizbe küldjük a régit.

Mielőtt még túlságosan belelkesednénk az ingyen ebédtől, fontos megkötés, hogy a biztonsági mentés csak a feltöltéstől számított 30 napig potyázhat a távoli szervereken. Cserébe viszont a funkció még a harmadik féltől származó alkalmazások adatait is támogatja, így tényleg mindent elmenthetünk a felhőbe. A Samsung ezzel ismét az Apple nyomdokaiba lép, hiszen az almás cég már korábban engedélyezte a korlátozott tárhelytúllépést az új iPhone-ok és iPadek beállításához szükséges iCloud biztonsági mentéseknél.

A rossz hír, hogy a OneUI 6.0-val beköszönő Temporary Cloud Backup eleinte csupán a Dél-Koreában szolgáló Galaxy S és Z-mobilokon lesz elérhető, s egyelőre nem is tudni, hogy mikor esedékes a funkció kiterjesztése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.