Hirdetés

Predator-szerű látással vértez fel ez a szemüveg



|

Filmbe illő éjjellátó szemüveget mutattak be egy nemrég megtartott rendezvényen.

Hirdetés

Kevés szörnyfilmes kellék vált olyan emblematikussá, mint az 1987-es Predator, vagyis a Ragadozó különleges maszkja, amely lehetővé teszi, hogy az emberekre vadászó földönkívüli minden körülmények között kiválóan lássa a prédáit - vagy legalábbis addig, amíg az ellenfél nem keni be iszappal magát.

Ahogy az sok más ilyen tárggyal is megesett, az elmúlt évtizedekben a technológia fejlődése utolérte a hollywoodi alkotók fantáziáját, az amerikai hadsereg számára kifejlesztett Enhanced Night Vision Goggle-Binocular (ENVG-B) ugyanis már hasonlóan képes kirajzolni az embereket, mint a Predator kütyüje. A jelek szerint pedig most egy másik szereplőnek is sikerült valami hasonlót alkotnia.

Hirdetés

A SlashGear szúrta ki az alábbi YouTube-videót, amelyet a novemberben lezajlott China International Aviation & Aerospace Exhibitionön, Kína legnagyobb repüléstechnikai expóján rögzítettek. A felvételen egy olyan éjellátó szemüveg látható, ami valós időben emeli ki az emberek körvonalait, ennél több viszont nem derül ki az eszközről.

A szemüveg emellett egy twitteres videóban is felbukkant, amelyben kívülről is láthatjuk. Ennek alapján a különleges éjjellátó alig nagyobb egy kompakt távcsőnél, és egy külső kiegészítőhöz, talán egy akkumulátorhoz csatlakozik.

A részletek hiányából arra következtethetünk, hogy valamiféle prototípusról van szó, de persze az is megeshet, hogy ennél már jóval előrébb jár a fejlesztés. Akárhogy is legyen, attól valószínűleg még sok-sok évre vagyunk, hogy egy egyszerű civil is megvásárolhassa az efféle csúcstechnológiát, ami persze nem feltétlenül baj.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.