Hirdetés

Saját, mesterséges intelligenciát használó csevegőrobotot kapnak az Instagram-felhasználók



|

Akár 30 virtuális személyiségből is választhatnak majd.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia menetelése folytatódik, a trend már a világ legnépszerűbb képmegosztó platformját, az Instagramot is elérte. Egy szoftverek visszafejtésével (reverse engineering) foglalkozó szakember ugyanis nemrég kiszúrta, hogy valami készül a cég háza táján.

Az Alessandro Paluzzi nevű illető szerint már folyik az Instagram saját, mesterséges intelligencát használó virtuális asszisztensének fejlesztése.

Hirdetés

A Paluzzi által közzétett képernyőmentéseken az is látható, hogy a csevegőrobot képes lesz majd válaszolni a felhasználók kérdéseire és tanácsokkal is el tudja látni őket. A digitális asszisztenshez 30 különféle személyiséget is fejlesztenek, ezekből lehet majd választani.

A mesterséges intelligenciát ráadásul más, élő emberekkel folytatott beszélgetésekbe is bevonhatjuk, ehhez csupán az Instagramon ismert módon, a @ szimbólum segítségével meg kell említeni a nevét.

Egyelőre ennyit tudni a titokzatos fejlesztésről, még azt sem árulták el, hogy mikorra várható az új funkció bevezetése. Mark Zuckerberg, a Meta teljhatalmú ura azonban még februárban azt mondta, hogy a cég többféle mesterséges intelligenciához használható személyiséget is fejleszt, amelyeket az Instagramon, a Messengeren és a WhatsAppon állítanak majd szolgálatba.

Paluzzi egyébként már korábban is megbízható szivárogtatásaival vált ismertté, például kiszúrta az Instagram fizetős hitelesítési rendszerének nyomait is, több héttel azelőtt, hogy a Meta bejelentette volna az érkezését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.