Hirdetés

Megújult a mobilos Skype



|

Ahogy egyre több videóchat-megoldás válik népszerűvé, a Skype-nak is haladnia kell a korral, most két új funkció érkezett.

Hirdetés

Ha mondjuk 10 éve kérdezünk meg bárkit, mi a videótelefonálásra használt kedvenc megoldása, bizonyára a Skype-ot említi, egész egyszerűen azért, mert nem nagyon volt más alternatíva. Azóta viszont minden platformon egyre szaporodnak az ilyen appok, és a meglévő felületeken, így például a Messengerben is megjelent a videóhívás, szóval a Skype-nak fel kell kötnie az alsóneműt, ha szeretne az élmezőnyben maradni.

Hirdetés

Egy ideje kissé lassabban is fejlődött az alkalmazás, de most ismét hozzányúltak a mobilos felülethez, amely egyrészt egy kinézetbeli, másrészt pedig egy praktikus használatot érintő funkciót kapott - ez utóbbit a PC-s verzióból emelték át.

Hívás közben ezentúl elég egy koppintás bármilyen szabad felületre, és eltüntethetjük a vezérlőeszközöket, dupla koppintásra pedig minden egyéb elemet a kijelzőről, így csak a hívott fél lesz látható mindenféle zavaró bigyó nélkül. Újabb koppintásra pedig bármikor visszahozhatjuk az eszközöket.

Emellett megérkezett PC-ről a képernyőmegosztás funkciója is, ilyenkor egyszerűen megtehetjük azt, hogy a hívott féllel megosztjuk saját mobilunk kijelzőjét. Ez PC-n sokszor üzleti funkciók miatt lehetett hasznos (például telekonferencián lehetett így mutogatni diákat, kimutatásokat és egyéb csodákat), mobilon a Skype inkább olyasmiket emel ki, hogy így például elmutogathatunk egy mobilos funkciót valakinek, például az okostelefonra frissen áttért szülőknek vagy nagyszülőknek, esetleg egy netes vásárlásnál gyorsan megkérdezhetjük a másik véleményét a megvenni kívánt termékről úgy, hogy megmutatjuk neki közvetlenül.

A frissítés után eleve egy rendezettebb felületet láthatunk majd, ahol egy "..." menü alá került minden extra lehetőség a most bemutatott képernyőmegosztástól a hívás rögzítéséig és a feliratozásig. A kijelzőmegosztás Android mellett iOS-ra is elérhető, itt viszont minimum 12-es verziójú rendszer kell hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.