Hirdetés

Sokkal biztonságosabbá teszi a Google az androidos mobilokat



|

Ennek a kulcsát a Play Protect funkció továbbfejlesztése és kiterjesztése jelenti.

Hirdetés

Lassan 40 éve küzdenek a digitális eszközök és rendszerek használói vírusokkal és egyéb kártevőkkel. Bár kezdetben ezek nem terjedtek túl széles körben, az internet 1990-es évekbeli berobbanásával egyre többen kezdtek komolyan foglalkozni számítógépeik biztonságával. Az okostelefonok megjelenésekor volt egy szusszanásnyi idő, amíg a különböző kártékony kódsorok fejlesztői átmentették a tevékenységüket a zsebünkben hordott kis méretű számítógépekre, de ez a kegyelmi állapot nem tartott sokáig.

Az iPhone-osok hosszú ideig kivételezett helyzetben érezhették magukat, mivel hosszú időn át mentesültek a probléma alól, és jellemzően a mai napig lényegesen nagyobb biztonságban vannak. Az androidosokról már nem mondható el ugyanez, már csak azért sem mert százszámra tölthetők ellenőrizetlen forrásból származó alkalmazások a nyílt forráskódnak köszönhetően. A világ minden táján, az USA-t kivéve, a telefont használó kétharmadának androidos telefonja van, így a probléma tömegeket érint.

Hirdetés

Az Androidot fejlesztő Google-nak most feltett szándéka, hogy sokkal biztonságosabbá tegye a készülékeket, és ennek érdekében több különböző intézkedést is végre kíván hajtani. Ezek egyik legfontosabbja a Play Protect továbbfejlesztése. Ez az alkalmazás futtat biztonsági ellenőrzéseket a letölteni kívánt appokon még a procedúra kezdete előtt, figyelmeztet a kártékony alkalmazásokra, esetenként hatástalanítja, vagy törli is őket.

A szoftver a jövőben valósidejű keresésre is képesség válik, hogy napi 125 milliárd ellenőrzéssel teremtsen biztonságosabb online teret az androidos készülék tulajdonosai számára. Ezt az a ellenőrzést egyébként a harmadik féltől származó applikációk esetében is el fogja végezni. Amennyiben gyanús működést észlel, figyelmezteti az óvatlan felhasználót, hogy ne folytassa a telepítést.

Habár a platform idővel annyit fog tanulni a végzett munka során, hogy az alapjaiban teszi majd biztonságosabbá az online teret a felhasználók számára, azért sosem árt az óvatosság. Se szeri, se száma az olyan kártevőknek, amelyek csak a telepítést követően aktiválják az ártó kódot.

Az új, megerősített biztonságú Androidot elsőként az indiai  telefontulajdonosok próbálhatják ki, de néhány hónapon belül globálisan is átállnak rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.