Hirdetés

Szabályos kihallgatásnak vet alá a Microsoft, ha be mered zárni a OneDrive-ot



|

Furcsa stratégiával igyekszik népszerűvé tenni a felhőszolgáltatását a Microsoft.

Hirdetés

Története során a Microsoft már többször is megütötte a bokáját, amiért a Windows népszerűségét meglovagolva igyekezett rátukmálni az emberekre a többi szolgáltatását, egyebek mellett a megboldogult Internet Explorer és a Windows Media Player kapcsán, de nemrég a Teams integrálása miatt is összetűzésbe került a vállalat az EU-val.

A redmondiak azonban továbbra sem adják fel a rámenősséget, és újabban egy kérdőívben faggatják a Chrome böngészőt telepítőket, hogy miért nem az Edge-et választják. A jelek szerint a cégnek megtetszett a faggatózós stratégia, most ugyanis a OneDrive-ban is zaklatni kezdték az ügyfeleket.

Hirdetés

Elsőként a Neowin hívta fel rá a figyelmet, hogy a OneDrive felhős tárhelyhez kapcsolódó alkalmazás 23.214.1015.0001-es stabil kiadása egy kérdőív kitöltésére kényszerít, ha be merjük zárni az állandóan futó programot. A felugró ablak előbb figyelmeztet, hogy a OneDrive kilövésével megszűnik a fájlok szinkronizálása, majd egy legördülő menüből kell kiválasztanunk, mi sarkallt minket erre a tettre.

A válaszlehetőségek között olyan opciók sorakoznak, mint hogy nem akarom mindig futtatni az alkalmazást, hogy nem tudom, mi az a OneDrive, hogy nem használom az appot és így tovább, olyan válasz viszont nincs, hogy eszem ágában sincs a Microsoft orrára kötni a bezárás okát (hacsak az "Egyéb" opció megjelölését nem tekintjük ennek).

Ez persze csak a legújabb próbálkozás a OneDrive támogatására, mivel a cég ettől függetlenül a Windows több pontján is igyekszik felhívni a figyelmet a szolgáltatásra, köztük a Gépház-alkalmazásban, a Fájlkezelőben és a Start Menüben.

Te használod a OneDrive-ot?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.