Hirdetés

Szelfi-világbajnok mobilt és vérnyomásmérős okosórát villantott a Huawei



|

Illetve azt ígérik, hogy ezentúl tényleg nem hiányzik majd senkinek a Google Play és az egyéb kieső szolgáltatások.

Hirdetés

PC-kkel vetekedő tabletet, vérnyomásmérős és EKG-s okosórát és továbbfejlesztett alkalmazásboltot  mutatott be a Huawei a berlini IFA szórakoztatóelektronikai vásáron, illetve két olyan telefont, amelynek szelfikamerája kínálja azt a minőséget, amelyet a többi gyártó a hátlapi kamerára tartogat. Az erről szóló közleményből kiderül: a vállalat úgy érzi, sikerült kompenzálni a Google-szolgáltatások hiányát, azaz az eszközeik most már pont azt az élményt nyújtják, mint bármely másik Android-rendszerű hardver. Ha pedig mégis hiányozna valami, arra is van két megoldása is a Huawei-féle HMS-nek.

A Huawei a MatePad Pro tablettel PC-szintű sebességet és tökéletes színeket ígér. A fontosabb jellemzői:

  • 12,6 hüvelykes, 120 Hz-es OLED-kijelző;
  • 90%-os képernyő-test arány;
  • Universal Color Consistency az egyenletes színekért;
  • Alkalmazássokszorosító és multitasking támogatás;
  • 2. generációs M-Pencil és mágnesesen csatlakozó billentyűzet.
Hirdetés

A HUAWEI nova 10 és a nova 10 Pro készülékekkel bemutatták az első 60 MP-es ultraszéles látószögű előlapi kamerával felszerelt okostelefonokat. A szelfikamerával is rögzíthetünk 4K-s videót, a HUAWEI nova 10 Pro pedig egy további, 8 MP-es portrékamerával is rendelkezik. A hátlapi kamera egyébként "csak" 50 MP-es. A HUAWEI nova 10 Pro mindössze 7,88 mm-es, a nova 10 még vékonyabb, 6,88 mm vastagságú. A nova 10 hamarosan Magyarországon is kapható lesz és 549 Eurós áron indul, vagyis valamivel 200 ezer forint felett várható.

A
A

Kína után újra megmutatták a HUAWEI WATCH D okosórájukat, amely képes mérni a felhasználó vérnyomását, valamint lehetővé teszi az elektrokardiogram (EKG) mérést is. A 24 órás SpO2- és pulzusfigyelésnek - amelynek részeként beállítható az alacsony véroxigénszint-emlékeztető -, valamint az alvás- és stresszfigyelés funkciónak köszönhetően átfogó egészségügyi asszisztensként is használható - állítja a gyártó. Az IFA kiállításon alkalmunk is nyílt kipróbálni ezt az órát és a mérés pontossága félelmetesen jó volt mindössze fél perc alatt. Ugyanakkor sajnos azt a hírt is kaptuk, hogy egyelőre hazánkban nem jelenik meg, az egészségügyi engedélyek megszerzését követően azonban egészen biztosan.

Fejlesztették saját ökoszisztémájukat, a HMS-t (Huawei Mobile Services) is, azaz hatékonyabb lett a navigáció, a keresés, a levelezés és a vásárlás. A Google Play Store-t pótolni hivatott AppGallery jelenleg 580 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik világszerte, ebből több mint 45 millióval Európában. Az itt elérhető alkalmazások száma egy év alatt 147 százalékkal emelkedett, és több mint 5,5 millió regisztrált fejlesztő dolgozik új appokon és frissítéseken. A fejlődés és haladás egyik fontos állomása, hogy már hazánkban is lehet fizetni Huawei telefonnal a Wallet szolgáltatással, a Huawei új generációs óráinál pedig a régóta várt Strava integráció érkezett el, ami profi futók számára szinte kötelező funkció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.