Hirdetés

Személyre szabhatóbbá teheti az iPhone-okat az iOS 18, elbúcsúzhat egy régi korlátozás



|

Egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg minden idők legnagyobb iOS-frissítése elé nézünk.

Hirdetés

Az első generációs iPhone-nal bemutatkozott, akkor még iPhone OS néven futó iOS 11 évvel ezelőtt esett át az eddigi legnagyobb fazonigazításán, amikor is az iOS 7-ben a letisztultabb, minimalista hatást keltő "flat" dizájn váltotta a régi szkeumorf megjelenést, amelyet többé-kevésbé ma is követnek a cupertinóiak.

A gyakran jól értesültnek bizonyuló Mark Gurman viszont hónapok óta arról jövendöl, hogy az idén beköszönő iOS 18 ennél is nagyobb reformokat hozhat, amihez most új, izgalmas adalékokkal szolgált a szivárogtató és egy másik forrás is.

A Bloomberg elemzője már többször is leírta, hogy az Apple minden idők legnagyobb frissítéseként kezeli az iOS 18-at, amely elsősorban a mesterséges intelligenciás funkciókra koncentrál majd, például a Spotlight keresés okosabbá tételével, generatív Apple Music lejátszási listákkal és más, még fejlesztés alatt álló képességekkel, amelyek egy részét a Google szállíthatja.

Hirdetés

A legújabb Gurman-hírlevél pedig azt hirdeti, hogy a mobil operációs rendszer következő generációja mindemellett testreszabhatóbbá is teszi a főképernyőt, ami radikális irányváltás az eddigi, zárt megközelítéshez képest. A Parancsikonokkal való körülményes trükközést leszámítva ugyanis az iPhone-felhasználók jelenleg csupán widgeteket helyezhetnek el a képernyőn és mappákba csoportosíthatják az appjaikat, amelyeknek még a pozicionálása is egy láthatatlan rácshoz kötött.

A MacRumors viszont a Gurman jelentéséhez kapcsolódóan azt állítja, hogy az egyik változás épp a rácstól való megszabadulás lesz, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Androidhoz hasonlóan bárhogyan el lehet majd helyezni az ikonokat a rendelkezésre álló képernyőfelületen. A portál szerint pedig ez nem minden, mivel a záróképernyő személyre szabása is új lehetőségekkel bővül, itt is az elmúlt évek legnagyobb reformját hozva.

Összességében tehát kimondottan izgalmas frissítésnek ígérkezik az iOS 18, és már nem is kell sokat várnunk arra, hogy hivatalos információink legyenek a témában, mivel az Apple a júniusban esedékes WWDC fejlesztői konferenciákon szokta leleplezni az operációs rendszer soron következő verzióit, hozzáférést engedve a bétához is, amiből aztán a szorgos közösség egy sor meg nem említett titkot bányászik ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.