Hirdetés

Szól a Windows 10, ha tönkremegy az NVMe SSD



|

A Microsoft operációs rendszere most már képes figyelmeztetni a felhasználót, ha rövidesen bedobja a törölközőt a gépben az NVMe SSD.

Hirdetés

Bár az SSD-k gyorsabbak és strapabíróbbak, mint a hagyományos merevlemezek, sajnos van egy nagy hibájuk is: nem lehet rájuk végtelenszer írni. A NAND flash memória egy idő után drága papírnehezékké válik, a tárolt adatok helyreállítása pedig költséges, de nagyrészt esélytelen vállalkozás lesz. A Microsoft éppen ezért segítene azoknak, akik Windows 10-et használnak. A rendszer immáron képes szólni, ha a PC-ben található NVMe SSD megadni készül magát. Ekkor pedig még gyorsan menthetőek a fontos adatok. 

Hirdetés

A funkció egyelőre csak az Insiderek számára érhető el a 20226-os buildben, vagyis egy darabig még várni kell rá, mire a stabil verzióba is bekerül. Amikor pedig gond van az NVMe SSD-vel, a Windows 10 egy felugró üzenetben értesít, hogy cselekednünk kell. Ez a funkció persze eddig is használható volt segédprogramokon keresztül, de jó dolog, hogy már a Windows 10-be is bekerült. 

Persze menteni egyébként is ajánlott rendszeresen, legyen szó felhőtárhelyről vagy külső merevlemezről, esetleg mindkettőről. Ne feledkezzünk meg róla, hogy egy mentés nem mentés, ami kicsit is számít, az legalább két külön meghajtón legyen meg, és ne egyazon számítógépen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.