Hirdetés

Telefonos alkalmazás segítene a hatékonyabb porszívózásban



|

A CleanTrace megmutatja, hogy hol takarítottál már, és még hol nem.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb háztartási gépeket gyártó vállalata, a Dyson rendszeresen azzal igyekszik felvenni a versenyt a többi ágazati szereplővel, hogy szinte ad hoc módon építi bele gépeibe a technológia újdonságait. A nem éppen aprópénzért kínált termékei közt találhattunk például az elmúlt években extra erős, lézeres sőt, sötétben is látó porszívót.

Most sem adja alább a jó nevű gyártó, bár valamelyest ismeretlen terepre tévedt, hiszen nem egy konkrét háztartási gépet dobott piacra, hanem egy ahhoz használható telefonos applikációt. A CleanTrace néven újonnan megjelent alkalmazás a kiterjesztett valóság (AR) segítségével jelzi nekünk, hogy hol jártunk már a porszívóval és még hol nem.

Az újítás ötlete egy kutatás eredményéből indult ki, mely szerint sokszor olyan területeket porszívózunk át, ahol már végeztünk, viszont egyes területeket teljesen kihagyunk. Ezáltal a géphasználat is sokkal hosszabbra nyúlhat a szükségesnél, vagyis energiát pazarolunk miatta.

Hirdetés

A Dyson most megjelent szoftvere erre a problémára nyújt egyfajta megoldást, és ehhez csak egy kiegészítőt kell csatlakoztatnunk a porszívó csövére, amibe a telefon tökéletesen illeszkedik. A készülék LiDAR érzékelőit használva az app a helyiség képe alapján jeleníti meg a takarítás állapotát a telefon képernyőjén.

Az újdonság - bár előremutató az okos otthon fejlesztések terén - néhány tekintetben nem mondható felhasználóbarát kezdeményezésnek. Az alkalmazás csak a márka Gen5detect nevű porszívójával működik, kell hozzá a külön megvásárolható telefontartó és kizárólag az iPhone jobb modelljeivel (Pro és Pro Max) kompatibilis.

Ezzel alaposan feladja a cég a leckét azoknak a marketingeseknek, akik az új alkalmazás népszerűsítését kapták feladatul, hiszen igen szűkös a Gen5detect és az iPhone Pro/Pro Max tulajdonosainak közös metszete. Ha szeretnék is a jövőben bővíteni az érdekeltek körét, arról egyelőre még nincs hír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.