Telitalálat lehet az 5G és a VR házasítása az HTC szerint



|

Az HTC egyik alelnöke szerint az 5G-t a magával ragadó VR-játékokkal és -filmekkel lehet majd igazán kihasználni.

Raymond Pao, az HTC Vive termékekért és stratégiáért felelős alelnöke szerint az 5G-t igazán a virtuális valósággal lehet majd kihasználni. Szerinte a magasabb sávszélesség és alacsonyabb válaszidő önmagában nem elég ahhoz, hogy meghódítsa a fogyasztókat, mindezeknek hála azonban magával ragadó VR-élményt lehet majd kialakítani. 

Hirdetés

Az 5G kapcsán így remek lehetőséget ígérnek a felhőalapú, VR-játékok és a VR-filmek. Ehhez kapcsolódóan megemlítette még a light fields jellegű megoldásokat is, amelyekkel az objektumok körül is körbe tudunk nézni, tehát több lehetőséget adhatnak, mint például a 3D-s mozik. 

Az ilyen jellegű filmekig persze még hosszú út vár a mérnökökre, az ingyenes app segítségével egyelőre maximum állóképeket lehet nézegetni a drága VR-headsetekkel. 

Az HTC a jövőben az 5G-t és a VR-t egyaránt integrálná a jövőbeli mobiljaiba, készülve az 5G-s VR-élményekre és az új megközelítésben nézhető filmekre. Pao szerint ez a terület az 5G startja után nagyon gyorsan, 1-1,5 éven belül kiteljesedik majd. 

Az emberek tehát vagy mind "külön" életet kezdenek a virtuális valóságban, vagy az HTC nagyon mellélő az új stratégiájával. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.