Hirdetés

Teljesen megbolondult a Facebook, ártalmatlan képeket és posztokat kezdett el korlátozni



|

Nincs épp a helyzet magaslatán a Meta algoritmusa, ami teljesen hétköznapi bejegyzésekre csapott le vasszigorral.

Hirdetés

Sokszor elgondolkodtunk már azon, össze kéne szedni egyszer azokat a hajmeresztő korlátozásokat, tiltásokat, és egyéb érthetetlen megoldásokat, amivel a Meta vagy épp a Google teszi "érdekesebbé" a szerkesztőségünk és úgy általában a felhasználók mindennapjait, higgyétek el, lenni mit mesélni. Tegnap éjjel megint történt valami, ami bekerülhetne ebbe az egyre csak bővülő kánonba, ugyanis értesítést kaptunk, hogy társoldalunk, a GS Facebook-oldalán két bejegyzést is korlátozta a Meta, vagyis erősen visszacsavarták a posztok elérését. 

Az indoklás szerint "lehetséges", hogy ezek a bejegyzések nem feleltek meg a közösségi irányelveknek. Mutatjuk, hogy a Meta szerint mi volt "szexuális tevékenységre való felajánlkozás", illetve "erőszak, vagy durva tartalom".

Hirdetés

Az első felvetés legviccesebb, ugyanis egy olyan hírképről van szó, amin Kit Harington látható Havas Jonként, a szövegben pedig arról írtunk, hogy mégsem fog elkészülni a rá koncentráló Trónok harca spin-off sorozat. Világos, hogy nagyon sok hölgy szívét megdobbantja Harington, de azért talán ez a poszt még nem tekinthető szexuális tevékenységre való felajánlkozásnak - vagy a mi ingerküszöbünk van nagyon máshol, mint a Metáé.

A második problémásnak ítélt bejegyzés már nem egy kép, hanem egy megosztott GS hír. A cikk címe "Több száz dollárt fizettek azért, hogy egy fekete képernyőn nézhessenek egy virtuális popelőadót" - ami a Meta szerint erőszak, vagy durva tartalomra utal. Minden bizonnyal voltak olyan dühösek az átvert nézők, hogy akár erőszakot is hajlandóak lettek volna alkalmazni pénzük visszaszerzésének érdekében, de azért talán itt is egy picit túl szigorú lett a Meta algoritmusa.

Nyilván mindkét esetben vitattuk a Meta döntését és megtettük a szükséges lépéseket, de amíg nem bírálják el a fellebbezéseinket, bele kell nyugodnunk abba, hogy ezek a posztok jelenleg a kutyát sem fogják elérni.

Egyáltalán nem csak minket érint a mostani esete, a Travellina Facebook-oldalán például a pakisztáni hegyekről készült fotók kerültek a "szexuális tevékenységre való felajánlkozás" kategóriába. Az erről szóló posztjuk alá pedig sorra érkeznek a kommentek hasonlóan elképesztő esetekről. 

Ha ti is találkoztatok hasonlóval, akkor bátran meséljetek személyes tapasztalataitokról lent, a kommentek között. Nektek sikerült a fellebbezés?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.