Hirdetés

Több mint 14 év után ledolgozhatja a legnagyobb hiányosságát az iPad



|

Nehéz elhinni, de az Apple végre pótolhat egy régi elmaradást a táblagépe kapcsán.

Hirdetés

Az első generációs iPad 2010-es bemutatója során Steve Jobs még egyértelműen a tartalomfogyasztás kényelmére igyekezett felhívni a jövendőbeli vásárlók figyelmét, később viszont nagyot fordult az Apple stratégiája, és az elmúlt években már egy akár laptopokat is kiváltó, produktív eszközként népszerűsítette a terméket cég.

Habár ennek jegyében az almás táblagépek útközben billentyűzet és egér támogatást, valamint saját operációs rendszert (iPadOS) és multitasking képességeket is kaptak, a mai napig hiányzik róluk egy alapvető alkalmazás, amit már az első Macintoshon is ott volt több mint negyven évvel ezelőtt: a számológép. Ez ugyan könnyedén pótolható külsős appok segítségével, de talán már nem sokáig lesz szükség rájuk.

Hirdetés

A MacRumors ugyanis az Apple terveit ismerő forrásra hivatkozva azt írja, hogy az ősszel érkező iPadOS 18 végre elhozhatja a hivatalos számológép appot, és nemcsak a legújabb modellekre, hanem minden korábbi eszközre, amit támogatni fog az operációs rendszer következő generációja. Ehhez kapcsolódik a napokból egy másik jelentés, amit az AppleInsider szállított, és azt állította, hogy a macOS is egy teljesen újratervezett, sokoldalúbb számológépet kaphat.

A MacRumors ezt most annyival egészítette ki, hogy a Macek vadonatúj csodakalkulátora akár az iPadOS-ben debütáló alkalmazásra is épülhet. Az persze továbbra sem kizárt, hogy a tervből végül nem lesz semmi, annál is inkább, mivel az iPad-számológépre vonatkozó hamis jóslatok már hosszú múltra tekintenek vissza.

Ahogy a macOS esetében, úgy az iPadOS kapcsán is a június 10-én kezdődő WWDC fejlesztői konferencia tisztázhatja a helyzetet, mivel az Apple minden évben ennek keretében enged bepillantást az ősszel rajtoló új operációs rendszereibe, a rendezvényt követően elérhetővé téve az első béta-kiadásokat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.