Hirdetés

Tűzoltó drónok tesztelését tervezi a Google



|

A vállalat a kézbesítési szolgáltatásokat követően újabb hasznos feladatra használná a gépeit.

Hirdetés

A Google tavaly év végén a hosszabb tesztidőszakot követően már élesben is kipróbálta a drónokkal való házhozszállítást. A cég Wing nevű leányvállalata mellett viszont a Google Research Climate and Energy Group divízió is drónokkal foglalkozik, mégpedig azért, hogy kipróbálják, azok mennyire lennének hatékonyak a tűzoltásnál.

A Google Research a Bloomberg beszámolója szerint a kaliforniai Firebaugh területén kért engedélyt a drónok tesztelésére. A tervek szerint azokat a gépeket, amelyeket a mezőgazdaságban eddig sikeresen alkalmaztak, más technológiára, így a tevékenységek monitorozására és a tűzoltásra is lehetne használni.

Hirdetés

A floridai Homeland Surveillance & Electronics, vagyis HSE drónjait használják permetezésre, és a Google a Federal Aviation Administration hivatalában bejegyzett dokumentuma alapján ezekkel a gépekkel próbálná ki, hogy a vízsugarakkal hogyan lehetne tüzet oltani.

A tűzoltásban használt drónok fejlesztése nem újdonság, egyre több alkalommal figyelik az aktuális problémákat, így a tűz terjedését például a gépek segítségével, abból a célból, hogy a tűzoltók a megfelelő lépésekkel a lehető legbiztonságosabban kezdhessék meg az oltást. A Google Research célja is egyrészt ez a fejlesztés, viszont a tervek szerint közvetlenül az oltásban is használhatóak lennének a drónok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.