Hirdetés

Új módszerrel büntetheti a Microsoft a nem aktivált Windowsok felhasználóit, de nem biztos, hogy ez lesz a leghatásosabb fegyver



|

A jövőben nem csak a háttérválasztástól búcsúzhatnak el a potyázók.

Hirdetés

Ha úgy vesszük, a Microsoft egész türelmesen áll azokhoz, akik nem akiválják a Windowsukat, hiszen az ilyen felhasználóknak csak a kezelőfelület személyre szabásáról (háttérkép, témák) kell lemondaniuk, illetve néhány figyelmeztetés és egy vízjel is emlékezteti őket, hogy el kellene végezni a műveletet, mindettől eltekintve viszont használható az operációs rendszer.

A jövőben azonban egy újabb korlátozás is színre léphet, aminek az értelmét így első nekifutásra nem feltétlenül könnyű összerakni.

Nemrég a Windows Report számolt be róla, hogy a Microsoft Edge böngésző Canary-csatornán tesztelt kiadásában elrejtett "msEdgeLockSettingsInNonActivatedOS" parancs arra utal, hogy a redmondiak a későbbiek során lezárhatják az Edge böngésző beállításait azok előtt, akik aktiválatlan Windowszal nyomulnak.

Hirdetés

A Settings-menü lelakatolása egyrészt legitim lépés, hiszen a fejlesztő részéről érthető, hogy minden eszközzel igyekszik a fizetős útra terelni a terméke felhasználóit, másrészt viszont erősen kérdéses, hogy mennyire lenne hatásos a korlátozás, hiszen az aktuális statisztika alapján az Edge-nek csupán 5,03%-os a piaci részesedése, ráadásul a Google-féle Chromium motorra épül, vagyis számtalan, azonos technológián alapuló alternatívája van a piacon a Chrome-tól a Brave-en át az Operáig vagy a Vivaldiig.

Aligha valószínű tehát, hogy a Microsoft megtalálta a csodafegyvert az aktivációért folyó harcában, de egyelőre nem is biztos, hogy bevezetésre kerül a korlátozás, hiszen a Canary egy kísérleti csatorna, és nem minden itt tesztelt funkcióból lesz nyilvánosan kiadott frissítés. Akárhogy is legyen, az Edge beállításainak elvesztésénél valószínűleg jóval nagyobb bosszúság, vagy legalábbis annak kellene lennie, hogy az aktiválatlan rendszerek csak a kritikus frissítéseket kapják meg a rendmondiaktól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.