Hirdetés

Újabb fontos lépést tett a kriptovaluták felé a Mastercard



|

A pénzügyi szolgáltató egy felvásárlással igyekszik átláthatóbbá tenni a kriptovalutás tranzakciókat.

Hirdetés

A Mastercard még a kriptoláz csúcsán, februárban jelentette be, hogy a jövőben integrálni szeretné a kriptovalutákat a fizetési rendszerébe. Ha a terv megvalósul, az amerikai cég már nem fogja hagyományos devizára váltani az újgenerációs fizetőeszközöket, gördülékenyebbé téve a tranzakciókat.

Ettől függetlenül viszont még sok a kétely a lazán szabályozott kriptovaluták körül, hiszen továbbra is a szürke zónában mozognak, így többek közt a pénzmosás kedvelt eszközei is. A Mastercard viszont szeretné növelni a kriptopénz iránti bizalmat, ezért nemrég bejelentett egy felvásárlást, amely segíthet ebben.

Hirdetés

Az ismeretlen összegért megszerzett CipherTrace nevű vállalkozás azt ígéri, hogy "blokklánc kriminalisztika" segítségével védi meg a pénzintézeteket a kriptovalutákkal kapcsolatos kockázatktól. A céget 2015-ben alapították, a weboldala szerint már 150 ügyfele van, köztük bankokkal és állami ügynökségekkel, szponzorai sorában pedig az USA Belbiztonsági Minisztériumát is ott találjuk.

A felvásárlás kapcsán a Mastercard azt ígéri, hogy a CipherTrace szakértelmével nagyobb átláthatóságot biztosíthat az üzletfeleknek, segítve azokat a kockázatok felismerésében és megértésében, valamint a digitális eszközökhöz fűződő kötelezettségek teljesítésében.

A szolgáltató arra számít, hogy a jövőben emelkedni fog a kriptovalutás tranzakciók aránya, ám ha sikerül beváltani az ígéreteit, azzal maga is serkentőleg hathat az új fizetőeszköz elterjedésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.