Hirdetés

Újabb saját gyártású chipekkel bővülhet az iPhone



|

Két fontos beszállítójától is függetlenedne az Apple.

Hirdetés

A többi tech vállalathoz hasonlóan az Apple is számos beszállítóra támaszkodik, akik a termékei különböző alkatrészeinek előállításáért felelősek. A cupertinóiak azonban az utóbbi években komoly lépéseket tettek, hogy a legfontosabb hardverek fejlesztését saját tető alá hozzák, így manapság már nemcsak az iPhone-okat, de a sokáig Intel-erőforrásokra épített Mac számítógépek többségét is házon belül tervezett chipek hajtják.

A szivárogtatók egy ideje már pletykálják, hogy a következő lépés a Qualcomm által szállított mobil hálózati chipek leváltása lehet, egy friss jelentés szerint viszont az Apple nem áll meg itt, és egy további partnerétől is szabadulni akar.

Hirdetés

A Mark Gurman által jegyzett beszámoló alapján az Apple eredetileg már az idén leváltotta volna a Qualcomm mobilos modemeit, a gyártást érintő gondok miatt viszont csak valamikor 2024 végén, vagy 2025 elején fog készen állni az ehhez szükséges saját technológia. Ezzel párhuzamosan pedig a cupertinóiak az iPhone-ok Wi-Fi és Bluetooth chipjeit szállító Broadcomnak is búcsút intenének, így valamikor 2025-ben egy Wi-Fi/Bluetooth komponenssel is előállhatnak.

Gurman értesülései szerint a cupertinóiak hosszabb távú célja, hogy egyetlen modemmel oldják meg a mobilos, a Wi-Fi és a Bluetooth-kapcsolatot, így később egy ilyen kombinált chipet is várhatunk tőlük. A döntés természetesen az Apple-lel korábban sokat pereskedő Qualcommnak is nagy érvágás, a Broadcomot azonban még mélyebben érinti, a cupertinóiak ugyanis a vállalat legnagyobb ügyfelei, mintegy 20%-át adva a bevételeknek.

Mindez ugyan csak pletyka, de az Apple első embere, Tim Cook korábban maga is utalt rá, hogy saját kézbe kell venniük az iPhone legfontosabb alkatrészeit, amire bizonyára a COVID-19 járványt kísérő ellátási gondok is rátettek egy lapáttal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.