Hirdetés

Visszaléphet egy fontos területen a Google Pixel 8-széria, de nem hiába



|

Érdekes szivárgás látott napvilágot a Google soron következő mobiljairól.

Hirdetés

Ha minden az elmúlt években bejáratott menetrend szerint halad, valamikor az ősz során a Google is előrukkol a 2013 óta forgalmazott Pixel-mobilok következő generációjával. Az eddigi pletykák alapján ismét két készüléket kapunk a prémium Pixel 8 és az ultra-prémium Pixel 8 Pro képében, amelyeket valószínűleg a házon belül feljesztett Tensor G3-as erőforrás hajt majd.

A részletek ugyanakkor továbbra is homályosak, amin most az Android Authority igyekszik javítani a telefonok kijelzőire vonatkozó friss jelentésével.

Hirdetés

A híroldal egy belsős forrásra hivatkozva azt állítja, hogy több dolgot is sikerült kiderítenie az új mobilokba szerelt AMOLED panelekről. A legfontosabb, hogy a megjelenítők állítólag egy visszafogott méretcsökkenésen esnek át, cserébe viszont más területeken lepipálják majd a Pixel 7-ben és a Pixel 7 Próban látott elődeiket.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Pixel 8 Pro 6,71 hüvelyk helyett 6,70 hüvelykes lesz, a Pixel 8 pedig 6,31 helyett 6,17 hüvelykes. A drágább modellben emellett egy lapos szélű dizájn váltja a jelenlegi lekerekített panelt, és a felbontás is csökken 3120 x 1440 pixelről 2992 x 1344 pixelre, vagyis 512 ppi helyett csak 490 ppi-s képélességre számíthatnak a Pixel 8 Pro leendő tulajdonosai.

Forrás: Android Authority
Forrás: Android Authority

A jó hírekre térve viszont az alapmodellben is elérhetővé válik a 120 Hz-es képfrissítés, és a fényerő is szintet lép: a Pixel 8 1400 nites a Pixel 8 Pro pedig 1600 nites csúcsfényerővel fog támadni. Összehasonlításként, a Pixel 7 esetében 1000 nit, a Pixel 7 Prónál pedig 1500 nit a maximális érték. Az új panelek emellett összességében is többféle képfrissítési üzemmódot támogatnak majd (Pixel 8: 10, 30, 60, 120 Hz; Pixel 8 Pro: 5, 10, 30, 60, 120 Hz) a korábbinál.

Mindezek az információk ugyanakkor nem kerültek hivatalos megerősítésre, így nem érdemes szentírásnak venni az Android Authority értesüléseit. A Pixel-sorozat eddigi generációit szinte kivétel nélkül októberben leplezte le a Google, így jó esély van rá, hogy idén is ekkor kerül sor az új telefonok rajtjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.