Hirdetés

Windows 11-re is jön az okostelefonok egyik közkedvelt funkciója



|

Hasznos újdonságot jelentett be az operációs rendszerhez a Microsoft.

Hirdetés

A Windows 10 szintjét ugyan valószínűleg sosem fogja elérni a népszerűsége, de egyébként a Microsoft egész ügyesen bővítgeti a 2021-ben piacra dobott Windows 11-et, amelyben - az EU hathatós közreműködésének köszönhetően - hamarosan a gyári alkalmazások, köztük az Edge böngésző és a Bing integráció törlésére is lehetőségünk lesz. A redmondiak pedig nemrég egy újabb kellemes változtatást jelentettek be, ezúttal egy új funkció képében, ami elsősorban az okostelefonokról lehet ismerős.

Egészen pontosan az energiatakarékos üzemmódról van szó, ami bizonyos háttérfolyamatok kikapcsolásával spórol nekünk némi energiát. A Windows 11 esetében ez az Insider-tesztprogram Canary csatornáján elérhető 26002-es Preview Buildben bukkant fel, és a Gépház > Főkapcsoló menüpontban található, ahol egy egyszerű gombbal aktiválhatjuk, de az is megadható, hogy bizonyos akkutöltöttség esetén magától kapcsoljon be.

Hirdetés

A mobilokkal ellentétben a Windowsba érkező funkciót akár asztali gépeken is használhatják azok, akik spórolni szeretnének a villanyszámlán vagy mentenék a bolygót. A Microsoft ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy az energiahatékonyságért cserébe fel kell adnunk valamennyit a rendszer teljesítményéből, de hogy ez használat közben mennyire lesz észrevehető, az valószínűleg erősen függ majd az adott konfigurációtól.

A funkció nyilvános megjelenése viszont még odébb lehet, mivel a Canary-csatorna a tesztelés első állomása, vagyis akár hónapok is eltelhetnek, mire kiadásra késznek ítélik az energiatakarékos üzemmódot. Cserébe viszont más érdekességeket is tartogat a 26002-es build, köztük a VPN ki- és bekapcsolására szolgáló gyorsgombbal és egy új indikátorral, ami a Wi-Fi hálózatok keresésének előrehaladását teszi átláthatóbbá. A változtatásokról ebben a blogposztban olvashatsz részletesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.