Hirdetés

Brutális teljesítménybeli ugrást hozhat az AMD következő processzor-generációja



|

A Zen 5 architektúra akár 40%-ot is verhet az előző iterációra.

Hirdetés

Ha minden jól megy, a pirosak következő processzor-generációja még azelőtt felkerülhet a boltok polcaira, hogy az Intel oldaláról befutnának a 15. generációs chipek. A jelek szerint nem az időzítés az egyetlen, ami miatt érdemes izgatottnak lenni, a hardveres fórumokon ugyanis olyan pletykák járnak, amelyek szerint a Zen 5 igazi szörnyeteg lesz.

Az Anandtech technológiai fórumán egy felhasználói kérdésre válaszolt az általában jól értesült @Kepler_L2 nevű arc, aki rendszerint pontos iparági információkkal rendelkezik.

Hirdetés

Elmondása szerint a Zen 5 magonkénti teljesítménye 40%-kal jobb, mint a Zen 4 architektúráé a SPEC (Standard Performance Evaluation Corporation) benchmarkban, pontos értékeket és specifikációt azonban még nem láttunk.

Nem ez lenne egyébként az első alkalom, amikor az AMD-nél ekkora fejlődést hoz egy új generáció. Már az Zen (1) esetében is ezt a 40%-os ugrást tűzte ki célul a gyártó, de akkor sikerült 52%-os IPC növekedést elérni az Excavatorhoz képest.

A Zen 5 architektúrán alapuló Ryzen 9000-es processzorok valamikor idén nyár végén, esetleg kora ősszel érkezhetnek, így komoly (ár)versenyre számíthatunk a karácsony előtti időszakban a vásárlók kegyeiért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.