Hirdetés

Combosabb gamer videokártyákkal bővülhet az Intel Battlemage családja



|

Ha minden jól megy, akár még az év vége előtt a boltok polcaira kerülhetnek a kék GPU-k.

Hirdetés

Továbbra is rengeteg a megválaszolatlan kérdés az Intel második generációs Arc videokártyái körül, amelyeket Battlemage néven emleget a gyártó. Korábban úgy tűnt, hogy esze ágában sincs versenyezni a csúcskategóriában, és megmarad továbbra is az 1080p monitort használó gamerek költséghatékony választásának, de egy most kiszivárgott adatlap szerint akár komolyabb tervei is lehetnek a vállalatnak.

X-en (korábban Twitter) látott napvilágot az alábbi szállítólevél, amelyen két asztali Battlemage (Xe2-HPG) kártya is szerepel, BMG-G10 és BMG-G21 kódnéven.

Hirdetés

A G10-ről már 2023-ban is hallottunk, állítólag ez a széria takarta volna az "enthusiast"-szintű, vagyis komolyabb teljesítményre vágyó felhasználóknak szánt darabokat. Idén azonban mostanáig teljes homály fedte ezt a vonalat, ezért sokan úgy gondolták, hogy az Intel akár le is állíthatta a kártyák fejlesztését.

A szállítólevél azonban arról árulkodik, hogy továbbra is aktívan foglalkozik a cég a projekttel. Ez persze nem azt jelenti, hogy az RTX 5090-nek lenne félnivalója, hiszen így is legfeljebb a felső-középkategóriában lehet keresnivalója a kékek hardverének. Ugyanakkor az idén megjelenő videokártyák sorába remélhetőleg ezeket a modelleket is felvehetjük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.