Hirdetés

Egy szivárogtató már tudni véli, hogy mikor jön az AMD új csúcskártyája



|

Már nem lehet messze a GeForce 3090 Ti ellenfelének érkezése, de egy új budget-kártyáról is csiripelnek a madarak.

Hirdetés

Az év elején az Nvidia bemutatta eddigi legerősebb RTX-kártyáját, a GeForce RTX 3090 Ti-t, ami 24 GB-nyi, 21 GBit/s-os sebességű GDDR6X memóriával, 1008 GB/s-os sávszélességgel, valamint 40 shader TFLOP és 78 RT TFLOP számítási kapacitással demonstrálja, hogy mire is képes a GA102-es chip.  

A nagy rivális AMD egyelőre nem vette fel a kesztyűt, a budget szegmensben versenyző, kissé gyengécske Radeon RX 6500 XT-n kívül nem kaptunk tőlük semmi újdonságot. A napokban viszont két tipp is napvilágot látott a pirosak készülő kártyáiról.

Hirdetés

A pletykapartit a közismert szivárogtató, Greymon55 indította el, aki a Twitteren posztolta, hogy tudomása szerint májusban jön a sima Radeon RX 6500, ami a 6500 XT alatt lenne egy, az OEM-exkluzív RX 6400-hoz hasonló olcsó ajánlat. Bele sem merünk gondolni, hogy ez milyen teljesítményt nyújthat, ám mivel az XT-t is viszik, mint a cukrot, az AMD csak jól járhat a dologgal. Greymon viszont nem állt meg itt, szerinte június-július környékén megkapjuk az RX-kártyák 6X50 XT-s frissítéseit is.

Ezekre reagált egy másik "szakmabeli", coreteks, aki úgy tudja, hogy csak a csúcskártya, vagyis az RX 6900 XT frissül, ennek 6950 XT-s kiadását pedig már április közepén elhozhatják a pirosak. A két jóslat tehát lényegében kiegészíti egymást: Greymon55 szerint jön egy új olcsó modell, coreteks szerint pedig az RTX 3090 Ti ellenfelében ölt majd formát az évközi RX 6X50-es frissítés.

Az utóbbi tekintetében valóban logikusabbnak tűnik az áprilisi rajt, mivel a tervek szerint az év második felében már az RDNA 3-as RX 7000-es kártyák is megérkeznek, így nem lenne érdemes sokáig húzni a jelenlegi generáció ráncfelvarrását. Az ilyen pletykák viszont gyakran mellélőnek, így a hivatalos megerősítésig jobb kétkedve emésztgetni a leírtakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.