Hirdetés

Engedélyezi a PC-s hozzáférést a PlayStation VR 2 új frissítése



|

A Sony nagy lépést tett afelé, hogy számítógépeken is működjön a PlayStation 5 VR headsete.

Hirdetés

Habár a tavaly megjelent PlayStation VR 2 több fronton is jelentős előrelépést hozott az elődjéhez képest, az első generációénál lényegesen magasabb (400 helyett 550 dolláros) induló ár és a szűk marokkal mért kompatibilis játékok alaposan rányomták a bélyegüket a termék sikerére, egy friss pletyka szerint legalábbis olyan kevés fogyhat a headsetből, hogy időközben le is állhatott a gyártása.

Ezért sem volt különösen meglepő, hogy a Sony a múlt hónapban bejelentette a PC-s kompatibilitás tesztelését az eszközön, ami talán lökést adhatna a keresletnek, most pedig egy újabb fontos lépést tettünk ebbe az irányba.

Hirdetés

A PlayStation VR 2 legújabb firmware frissítése ugyanis elérhetővé tette a PC-s hozzáférést, így már nincs szükség trükközéshez, hogy létrejöjjön a kapcsolat a sisak és a számítógépek között. Az UploadVR ugyanakkor a fejlemény kapcsán emlékeztet, hogy ettől önmagában továbbra sem lehet a PS VR2-vel élvezni a PC-s címeket, ehhez ugyanis egy driverre is szükség lenne.

A firmware frissítése viszont legalább arra utal, hogy a Sonynál tervben van egy ilyen szoftver kiadása, így jó esély van rá, hogy előbb-utóbb tényleg beköszönt a PC-s támogatás ideje. Az UploadVR szerint azonban még így is problémát jelent, hogy a PlayStation VR2 csak VirtualLink csatlakozón keresztül tud kommunikálni a videokártyákkal, ami csupán néhány régebbi (Nvidia RTX 20-as és Radeon RX 6000-es) GPU-n található meg, és egyelőre csak egy 150-350 dolláros adapterrel lehet kiváltani.

A Sonynak így jelen állás szerint a driver mellett egy új adapterrel is elő kellene állnia a legtöbb videokártya támogatásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.