Hirdetés

Figyelem, több Windows verzió támogatását is ejti az Epic Games Store



|

Összesen három régebbi rendszertől búcsúzik el az Epic Games Launcher, a Windows 10 egy kiadása is köztük van.

Hirdetés

Az Unreal Engine és a Fortnite mögött álló Epic Games még 2018-ban indította útnak a saját PC-s digitális játékboltját, amely elsősorban a Steaménél kedvezőbb jutalékrendszerrel és a felhasználóknak osztogatott ajándék címekkel igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani magának a piacon.

Habár az Epic Games Store még ezzel együtt is messze van attól, hogy letaszítsa a Valve platformját a trónról, így is rengeteg játékos gépén lehet ott a platformot támogató Epig Games Launcher kliens, amelyhez nemrég egy fontos bejelentés érkezett.

Hirdetés

Az EGS ugyanis a saját blogján adta hírül, hogy 2024 júniusával megszünteti az alkalmazás támogatását néhány régebbi Windows kiadáson, köztük a Windows 7-en és a Windows 8-on, valamint a Windows 10 32 bites verzióján. A Windows 8.1-et nem említi a poszt, így akár az is elképzelhető, hogy ez támogatott maradt, de inkább arra tippelnénk, hogy az Epic egyszerűen csak nem emelte ki külön a Windows 8 mellett.

A döntés a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintett operációs rendszereken az Epic Games nem fog frissítéseket vagy ügyfélszolgálati támogatást nyújtani a klienshez. A jó hír, hogy maga szoftver nem szűnik meg azonnal működni, de a fejlesztők felhívták rá a figyelmet, hogy egyes funkciók idővel leállhatnak a kompatibilitás hiányában.

A támogatás megszűnése persze valószínűleg nem sok embert érint, a Steamnél legalábbis a felhasználók mindössze 0,66%-a tart ki a Windows 7 és a Windows 8.1 64-bites verziói mellett, míg a 32-bites kiadásokat már nem is jelzik a platform statisztikái.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.