Hirdetés

Generációjának legerősebb konzolja lehet a PlayStation 6



|

A Sony nem keveri feleslegesen a kártyákat, elkötelezett az AMD technológiái mellett, amikkel a játékosok csak jól járhatnak.

Hirdetés

Az elmúlt napok pletykái alapján két módon értékelhetjük a leírtakat, videókban elhangzottakat. Az egyik irány, hogy a szivárogtató tartalomgyártók kínosan ügyelnek arra, hogy az egymást követő, egyébként légből kapott híradások valamilyen módon alátámasszák a korábban elhangzottakat, így mutatva egy logikus, hihető képet az iparági tervekről. A másik gondolatmenetben a pletykák, megosztott információk mögött valós szivárogtatások állnak, és valóban komoly változás elé néz ez a piac, amit nagyban meghatároz majd a Microsoft irányváltása.

A redmondi óriásvállalat a szolgáltatásoldalt tekintve február közepén teríti ki a kártyáit a lehetséges változtatásokról (átalakuló exkluzivitás és játékkínálat), a hardverfejlesztésről pedig egészen van pletykák láttak napvilágot. Az egyik ilyen, hogy Phil Spencer csapatát épp az Intel győzködi arról, hogy a következő Xbox Intel platformra épüljön, továbbá nemcsak egy új, TV-mellé helyezhető konzol készülne, hanem a kézben használható formával is komolyan számolnak. Ezt nyilvánvalóan a Sony is figyelemmel kíséri, a japán vállalat azonban inkább a jelenlegi hardvertechnológiát erősíteni, nem is kicsit.

Hirdetés

Hivatalos megerősítés ugyan még nincs, de ismét egyre több jel utal arra, hogy érkezni fog egy Pro verzió a jelenlegi generációból. Kiválasztott fejlesztők számára elérhetővé vált a frissített gép devkit verziója, de ez még nem jelenti azt, hogy valóban piaci megjelenést tervez a Sony. Elképzelhető, hogy a fejlesztői hardverben bizonyos funkciókra hangolt platform található, ami inkább a PS6 megjelenésére készít fel, jóval magasabb ray-tracing teljesítménnyel és komplex gépi tanulást igénylő feladatok támogatásával.

Találgatunk, de annyi biztosnak tűnik, hogy a Sony továbbra is az AMD-vel dolgozik együtt, és a legújabb grafikai eljárások mellett a mesterséges intelligenciára hangolt részegység kiemelt figyelmet kap. A Ryzen processzorokban megtalálható architektúra abszolút alkalmas ezen célokra, a Radeon videokártyákban használt RDNA-alapok fejlesztéseivel és CPU-hoz illő integrációjával kapcsolatos tervek biztatóak.

Mindeközben a kézi konzolok piacának meghódítására készülnek, csak épp a Steam Deckben és ROG Ally-ban található speciális Ryzen APU-kra építve, a platform egyedi jellemzőinek figyelembevétele mellett. Pontos megjelenési dátum egyik tervezetre sincs, de az idei év második felében talán már várható hivatalos bejelentés arról, a két vállalat miképp képzeli el a konkrét vasak jövőjét ebben a szegmensben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.