Hirdetés

Hivatalosan is elrajtolt a SteamVR 2.0



|

Egy hónapnyi tesztüzemmódot követően megkapta a várva várt frissítését a Valve VR-platformja.

Hirdetés

A Steam Áruház mögött álló Valve az utóbbi időben alaposan rágyúrt a szoftveres fejlesztésekre, hiszen csak nemrég futott be a Steam Deck handheld konzol méretes frissítése, szeptember végén pedig hosszú hallgatás után váratlanul elindult a SteamVR virtuálisvalóság-platform 2.0-s verziójának bétatesztje is.

A jelek szerint pedig a cég nem kívánta sokáig húzni a próbaüzemet, nemrég ugyanis egy hivatalos blogposztban került bejelentésre, hogy nyilvánosan is elérhetővé vált a számos változtatást hozó update.

Hirdetés

A Valve leírása alapján a SteamVR 2.0 a Steam "minden újdonságát és izgalmát" átülteti a VR-ba, miközben csak az első lépése egy hosszabb folyamatnak, melynek során egységesíteni fogják az idén 20 éves áruház köré felhúzott ökoszisztémát. Az update változtatásainak listája lényegében megegyezik a béta alatt is látott módosításokkal:

  • A Steam és a Steam Deck jelenlegi funkcióinak többsége már a SteamVR részét képezi
  • Frissített billentyűzet a két kurzorral történő gépelés támogatásával, új nyelvekkel, emojikkal és témákkal
  • A Steam Chat és a Voice Chat integrációja
  • Továbbfejlesztett Áruház, amely az új és népszerű VR-kiadványokat helyezi előtérbe
  • Könnyű hozzáférés a Steam értesítéseihez

A fejlesztők azt ígérik, hogy a SteamVR 2.0 révén a jövőben gyorsabban és gyakrabban adnak majd új Steam-funkciókat a platformhoz. A Valve tehát látványosan igyekszik új életet lehelni a virtuális valósággal kapcsolatos szolgáltatásaiba, ami ismét felveti a kérdést, hogy vajon számíthatunk-e a régóta pletykált új Steam headsetre.

Ennek azonban egyelőre nincs jele, így ha lesz is ilyen, azt nem a SteamVR 2.0-val akarta leleplezni az üzemeltető. A Steam VR 2.0.8-as frissítés összes változtatását ide kattintva böngészheted, ahol a Valve videón is megmutatja az újdonságok egy részét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.