Hirdetés

Hónapokon belül jöhet egy új Xbox



|

Egy friss jelentés szerint a Microsoft még az idén bővíti az Xbox Series modellek kínálatát.

Hirdetés

Mostanság alaposan felpörgött a diskurzus az Xbox jövőjét illetően, miután egy pletyka megszellőztette, hogy a Microsoft 2026-ban két új konzolt is piacra dobhat egy hagyományos otthoni masina és egy Steam Deck-szerű hordozható modell képében. A napokban ezt fejelte meg a Microsoft Gaming élén álló Phil Spencer, aki arról beszélt, hogy a következő generációval minden idők legnagyobb teljesítménybeli ugrását szeretnék elérni, és hogy több hardveren is dolgoznak.

Akármikor is következzen be, a generációváltás még biztosan odébb van, egy friss jelentés szerint viszont ennek ellenére még az idén kapni fogunk egy új Xboxot.

A tipp az Exputertől származik, amely a Microsofttól kiszivárgott bizalmas anyagokra hivatkozva állítja, hogy a redmondiak június-július környékén elő fognak rukkolni a jelenlegi generáció erősebb tagjának számító Series X új, lemezolvasó nélküli kiadásával. A gép állítólag fehér színű lesz, és valamivel jobb hűtést kap.

Hirdetés

Az optikai meghajtó híján a konzol 50-100 dollárral olcsóbb lehet, ami már jelentékeny különbség lenne a 2020-ban bemutatott normál modell 499 dolláros árához képest. Az értesülést ugyan nem szabad készpénznek venni, de az biztos, hogy nem ez az első alkalom, amikor egy lemezolvasó-mentes Series X-ről hallunk.

Tavaly ősszel ugyanis még az Activision Blizzard felvásárlása körüli perben került nyilvánosságra néhány hivatalos dokumentum, amelyek egy Brooklin kódnevű felfrissített modellről árulkodtak, lemezmeghajtó nélkül, viszont teljesen átszabott, hengerszerű házban. A lépés továbbá azért is logikusnak tűnhet, mivel a nagy rivális Sony már eleve ezzel a stratégiával dobta piacra a PlayStation 5-öt, amiből így mindig is létezett normál és egy valamivel olcsóbb, digitális játékokra épülő kiadás.

Szintén a témához kapcsolódik, hogy nemrég a fizikai játékok támogatásának teljes megszüntetésével hozták összefüggésbe az Xboxot, a platformot dirigáló Phil Spencer viszont egy későbbi interjúban cáfolta, hogy kimondottan ez lenne a stratégiájuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.