Hirdetés

Hordozható konzolként támasztja fel a Sega Genesist a Hyperkin



|

Újabb nosztalgiázós handheld konzollal támad a népszerű kiegészítőgyártó.

Hirdetés

A teljes lendülettel zajló CES 2024 konferencia a mostanság igencsak élénk kézikonzolos piacon is hozott izgalmas bejelentéseket, hiszen az MSI itt harangozta be az új, Intel-processzoral támadó Claw A1M-et, illetve az Ayaneo is megvillantott két Windows 11-es handheldet, amelyek az emulátorok rajongóinak is csábítók lehetnek.

Ezzel viszont még nem értünk a végére, ugyanis a klasszikus Xbox-kontrollerek egész sorát feltámasztó Hyperkin is benevezett a buliba, méghozzá egy retro kézikonzollal, ami a Sega világsikert arató modelljét, az Európában Mega Drive néven forgalmazott Genesist támasztja fel.

Hirdetés

A The Mega 95 néven érkező handheld egy az egyben lejátssza a Genesishez készült játékokat, ami azt jelenti, hogy még az eredeti kazettákat is képes fogadni. Az 1995-ben megjelent gép kontrollerét idéző tokozásban egy 5 hüvelykes kijelző lapul, amin egy kapcsolóval bármikor válthatunk a 4:3-as és a 16:9-es képarányok között, illetve egy USB-C dokkolót is kapunk, melyen keresztül akár tévén is pörgethetjük a klasszikus címeket, 720p-s felbontás mellett.

A Hyperkin azt ígéri, hogy az egyelőre csak prototípus formájában létező The Mega 95 akár 10 órán át is bírja majd egyetlen töltéssel, egyéb infókat viszont nem árultak el a hardverről, így a tervezett megjelenési dátum és az ár sem ismert. A gyártó mindazonáltal már forgalmaz egy másik retro kézikonzolt a SNES-játékokra belőtt SupaBoy formájában, amiért 120 dollárt kér, így megeshet, hogy végül a Genesis reinkarnációja is ebben az ársávban landol.

A téma ismerői ugyanakkor joggal kiabálhatnak, hogy a Hyperkin nem állt elő semmi újjal, hiszen a Genesisnek már a maga korában is volt egy hordozható változata Nomad néven (1995), ám az jóval nagyobb volt, és mindössze egy 3,25 hüvelykes kijelzőn jelenítette meg a játékokat, 6 db AA elem segítségével legfeljebb 4 órán át.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.