Hirdetés

Komoly probléma lehet az Intel Core i9-es processzoraival



|

Állítólag tucatjával viszik vissza a vásárlók a 13. és 14. generációs Intel Core i9-eket.

Hirdetés

Tavaly október óta elérhetők a 14. generációs Intel Core processzorok, amik 2022-es elődeikhez képest nem léptek nagyot előre, de nyilván nem pontosan ugyanolyanok. Egy friss jelentés szerint azonban mindkét generáció csúcskategóriás képviselőivel gondok akadnak.

A ZDNet Korea azt írja egy névtelenül nyilatkozó ügyfélszolgálati munkatársra hivatkozva, hogy naponta több mint tíz 13. és 14. generációs Intel Core i9 processzort küldenek vissza a felhasználók. A problémát a Tekken 8 indulása után észlelik, ami ezen modellek használatakor azt írja, nincs elég videómemória, holott ez nem igaz. Hetek óta érkező felhasználói beszámolók szerint más játékoknál is lehet hasonló fennakadás, a legtöbb esetben hónapokig használatban lévő processzor hibásodott meg. A komponensek cserélgetésével ki tudták zárni, hogy bármi más állna a háttérben.

Hirdetés

Az Intel egyik képviselője megerősítette az oldalnak, hogy hallottak problémákról, és nyomoznak utána partnereikkel együtt. Valószínűleg az Unreal Engine-t használó címek érintettek, a Hogwarts Legacy, a Lies of P, a Returnal és a Fortnite is produkál összeomlást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.