Hirdetés

Újabb mentőövet dobott a Google a Stadia-károsultaknak



|

Továbbra sem muszáj e-hulladékká válnia a befuccsolt szolgáltatáshoz árusított játékvezérlőnek.

Hirdetés

A Google még 2019 végén, nagy reményekkel indította útjára a Stadia nevű felhős játékplatformját, ám másfél évbe sem telt, hogy nyilvánvalóvá váljanak a szolgáltatás hanyatlásának jelei, amikor a keresőóriás 2021 februárjában látványosan visszatáncolt a saját fejlesztésű játékok leszállítására vonatkozó eredeti ígéretétől. A Stadia elkaszálásáról szóló döntést végül tavaly ősszel harangozta be a vállalat, melynek értelmében januárban végleg leállították a platformot, a felhős játékokat megvásárlók pedig visszatérítést kaptak.

A Google viszont dedikált, Wi-Fin keresztül csatlakozó kontrollereket is árult a Stadiához, amelyeket végül úgy mentett meg a szemétdombtól, hogy elérhetővé tette számukra a Bluetooth-üzemmódot. Ennek segítségével a játékvezérlő akár Windows PC-vel, Mackel és mobilokkal/táblagépekkel is használható maradt, vagyis nincs többé a halott Stadiához láncolva.

Hirdetés

A jelek szerint ugyanakkor a keresőóriás azt láthatja, hogy nem élt mindenki a lehetőséggel, mivel a cég nemrég meghosszabbította az átállításhoz biztosított, eredetileg idén decemberben lejáró határidőt. A kontroller tulajdonosai most újabb egy évnyi haladékot kaptak, így 2024. december 31-ig kapcsolhatják be a Bluetooth-üzemmódot.

Ehhez a Google dedikált weboldalára kell navigálni, amely magyar nyelvű útmutatóval, lépésről lépésre vezet végig a folyamaton. A megoldás csak Chromium-alapú böngészőkön (pl. Google Chrome, Microsoft Edge, Brave) működik, a nagyjából 3 perces művelet során pedig USB-kábelen keresztül kell csatlakoztatnunk az eszközt a PC-hez. A keresőóriás egyúttal figyelmeztet, hogy az átállítás végleges, tehát a Bluetooth-üzemmód aktiválását követően többé nem lehet visszaállítani a Wi-Fi-s működést.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.