Hirdetés

Váratlanul színre lépett a SteamVR 2.0



|

A Valve már teszteli a számos ponton megújuló VR-platformját.

Hirdetés

Az utóbbi években főként a Meta, valamint a saját headset piacra dobására készülő Apple hangoztatta a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket, a téma viszont a Steam Áruház mögött álló Valve-nak is fontos, akik még 2014-ben rukkoltak elő a SteamVR platformmal.

A saját fejlesztésű Valve Index mellett más gyártóktól származó headsetekkel is kompatibilis rendszer körül egy ideje nagy volt a hallgatás, nemrég azonban váratlanul megjelent a 2.0-s verziója.

Hirdetés

Egyelőre csak bétateszt lendült mozgásba, így a nagyközönség még nem férhet hozzá a platformhoz, de a lépés azt jelzi, hogy a továbbiakban felgyorsulhat a fejlesztés. A közlemény alapján jelenleg a következő újdonságokat tartalmazza a SteamVR 2.0:

  • A Steam és a Steam Deck jelenlegi funkcióinak többsége mostantól a SteamVR része.
  • Frissített billentyűzet új nyelvek, emojik és témák támogatásával.
  • A Steam Chat és a Voice Chat integrálása.
  • Továbbfejlesztett Áruház, amely az új és népszerű VR-kiadványokat helyezi előtérbe.

A Valve azt ígéri, hogy ez csak a kezdet, a későbbiek során további funkciókkal és változtatásokkal bővül majd a repertoár. A frissítés emellett a kezelőfelületet is modernizálta, amiről az alábbi, hivatalos kép árulkodik:

Aki nem szeretne a Steam VR 2.0 megjelenéséig várni, az már most csatlakozhat a Steam VR Beta és a Steam Client Beta programokhoz, amelyekhez ezen és ezen a támogatási oldalon szolgál tájékoztatással a Valve. Azt egyelőre hozzávetőlegesen sem tudni, hogy mikor kerülhet sor a Steam VR 2.0 nyilvános rajtjára.

A béta elindulása mindenesetre ismét feltüzelheti azokat a pletykákat, amelyek egy új Valve VR-headset piacra dobásáról szólnak. Ez a téma legutóbb néhány napja tett egy kört a sajtóban, amikor a cég egy titokzatos, új hardvere felbukkant a Dél-Koreai Rádiókutatási Ügynökség engedélyezési dokumentációjában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.